Οικονομική Επιτροπή Δ. Χίου καλύπτει δικαστικά έξοδα Λαγκάδας για αγώνα κατά τηγανέλαιων

18:12 23/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρουσία αρκετών δεκάδων κατοίκων της Λαγκάδας, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου προχώρησε στην ομόφωνη έγκριση της ανάληψης των εξόδων για τη νομική προσφυγή κατά της αδειοδότησης της Μονάδας για την παραγωγή ενέργειας από την καύση τηγανέλαιων στην είσοδο του χωριού τους.
Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρος της Κοινότητας Λαγκάδας Στέφανος Τσίγκος, επισήμανε την ανάγκη να στηρίξει οικονομικά ο Δήμος την δικαστική διαμάχη που πιθανότατα θα υπάρξει για να σταματήσει το συγκεκριμένο

έργο, με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Παράλληλα ζητήθηκε η κάλυψη των εξόδων για συνεργασία με Μηχανολόγο Περιβαλλοντολόγο, ώστε να ενισχυθεί το «νομικό οπλοστάσιο» του χωριού και του Δήμου.
Κατόπιν συζήτησης των μελών, αποφασίστηκε να διερευνήσει η νομική υπηρεσία του Δήμου στον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο Δήμος στο θέμα αυτό· με δεδομένο ότι από έρευνα της Επιτροπής Αγώνα της Λαγκάδας δεν υπάρχει επιστήμονας με αυτή την ειδικότητα στη Χίο.
Σημαντική ήταν και η επισήμανση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού ότι όλες οι ενέργειες γίνονται σε επίπεδο Τοπικής Κοινότητας και Δήμου, κατόπιν της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου οπότε δεν θα πρέπει να στοχοποιηθούν άτομα.
Πάντως τυχόν μεταφορά του θέματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα χρειαστεί ποσό περίπου 5.000 ΕΥΡΩ για την αίτηση θεραπείας.
Προηγήθηκε δυναμική παρουσία στην πλατεία Βουνακίου με συνθήματα και με μαύρες σημαίες όπου ενημέρωσαν για το θέμα της διαμαρτυρίας τους, ενώ ψήφισμα παρέδωσαν στην Περιφέρεια και στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη. Ο κ. Κάρμαντζης με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο ζητά άμεσα την «ακύρωση της άδειας λειτουργίας της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση τηγανελαίων στην περιοχή Καρυδάς Λαγκάδας».

The post Οικονομική Επιτροπή Δ. Χίου καλύπτει δικαστικά έξοδα Λαγκάδας για αγώνα κατά τηγανέλαιων appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα