Οικολόγοι-Πράσινοι: «Προσπαθούμε να αφήσουμε ένα ισχυρό οικολογικό αποτύπωμα σε ειλημμένες αποφάσεις δεκαετιών»

19:01 15/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν έχουμε αυταπάτες ότι όταν υπάρχει συγκυβέρνηση με ένα μικρό κόμμα, θα εφαρμόσουν το πρόγραμμά μας, προσπαθούμε όμως να αφήσουμε ένα ισχυρό οικολογικό αποτύπωμα σε ειλημμένες αποφάσεις δεκαετιών». Τη δήλωση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το κόμμα στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 82ης ΔΕΘ, με τη συμμετοχή των συνεκπροσώπων

των Οικολόγων Πράσινων, Κώστα Διάκου και Εύα Πάσχου, του συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας Γιώργου Πασχαλίδη και του Βουλευτή Β’ Αθήνας Γιώργου Δημαρά.

«Ήμασταν παρόντες σ΄αυτόν τον δύσκολο πόλεμο να μην οδηγηθεί η χώρα στην οικονομική και κοινωνική κατάρρευση και καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και στην Ευρωζώνη» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσιρώνης. Στην ίδια κατεύθυνση και ο κ.Διάκος ο οποίος δήλωσε ότι «όταν κάνεις μια συνεργασία, δεν μπορείς να έχεις τις ίδιες απόψεις». «Εκφράσαμε τις διαφωνίες μας και υπάρχουν κάποια σημεία που μπορεί να υπάρξει πρόβλημα αλλά επί του παρόντος, δεν έχουμε κανένα» διευκρίνισε.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ.Δημαρά, η χώρα ωφελήθηκε από την συγκυβέρνηση σε διάφορα σημαντικά ζητήματα, όπως η ανάρτηση των δασικών χαρτών στο 30% της χώρας, το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση και το νόμο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία. Σχολιάζοντας μάλιστα ο κ.Τσιρώνης, την ανάρτηση των δασικών χαρτών, τόνισε ότι «τελειώνει η ομηρία δεκαετιών και προστατεύεται το περιβάλλον, κάτι που ισχύει και για το δομημένο περιβάλλον». Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο υπουργός και στο νομοσχέδιο για τη θέσπιση αγορών παραγωγών καθώς και στο ζήτημα του Ασωπού, υπογραμμίζοντας ότι «όχι μόνο θα καθαρίσει αλλά θα γίνει πόλος βιώσιμης ανάπτυξης». Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ.Διάκο, «όσες χώρες εφαρμόζουν ισχυρές περιβαλλοντικές νομοθεσίες, έχουν καλύτερες οικονομίες και επενδύσεις».

Παίρνοντας θέση για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, οι Οικολόγοι Πράσινοι ανάρτησαν και ένα πανό στη συνέντευξη τύπου όπου αναγράφονταν «Όχι στα πετρέλαια, όχι στις εξορύξεις χρυσού» ενώ ο κ.Δημαράς επανέλαβε ότι το κόμμα είναι κατά των εξορύξεων.

Για την ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα στον κόλπο του Σαρωνικού, ο κ.Τσιρώνης είπε ότι «υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που είναι χρόνιες» και πώς το ζήτημα είναι κυρίως η πρόληψη και όχι η απορρύπανση.

Παραδέχθηκαν τέλος, ότι η παρουσία τους δεν είναι θετική, όσον αφορά τα ποσοστά των Οικολόγων Πράσινων που καταγράφονται σε δημοσκοπήσεις γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.Δημαράς, «η κοινωνία θεωρεί ότι ενταχθήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Πράγματι», συνέχισε, «δεν είναι σίγουρο ότι έχουμε πρόσβαση σε ανθρώπους που δεν συμπαθούν την Αριστερά».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα