Οι στόχοι για την επανεκκίνηση της εστίασης στη Λάρισα

16:51 7/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με το Διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας πραγματοποιήθηκε, στις αρχές της εβδομάδας, στο Δημαρχείο της Λάρισας, παρουσία των αντιδημάρχων Γ. Σούλτη και Ντ. Διαμάντου.
Κύριος γνώμονας της συζήτησης των δυο πλευρών ήταν η ομαλή μετάβαση στις νέες συνθήκες, με πρώτιστο μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Τα μετρα προς συζήτηση που θέτει ο σύνδεσμος είναι:

α. Απαλλαγή από όλα τα δημοτικά τέλη (συμπεριλαμβανομένου του 0,5% και 5% επί του κύκλου εργασιών) για όλο το διάστημα αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων,

καθώς και μείωση όλων των δημοτικών τελών κατά 50% έως τέλος του έτους.
β. Απαλλαγή από τα πάγια των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης καθώς και προνομιακή τιμολόγηση με έκπτωση 50% έως τέλους του έτους.
γ. Απαλλαγή από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων από 01/04/2020 έως και 31/12/2020.

δ. Απαλλαγή από τα από ενοίκια για τις επιχειρήσεις που μισθώνουν δημοτικά καταστήματα (συμπεριλαμβανομένων και των κυλικείων στις σχολικές μονάδες)

Τα στελέχη της Δημοτικής αρχής επεσήμαναν πως η όποια διεύρυνση των μέτρων ανακούφισης και για την επόμενη περίοδο μέχρι τέλος του έτους, εξετάζεται από τη δημοτική αρχή υπό το πρίσμα και της οικονομικής δυνατότητας του Δήμου, Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέτρα θα αφορούν όχι μόνο τον κλάδο της εστίασης αλλά συνολικά τον επαγγελματικό κόσμο που δοκιμάζεται. Το γεγονός αυτό καθιστά, όπως επισημάνθηκε , απαραίτητη την έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων από την κυβέρνηση.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα