«Οι προκλήσεις στο άμεσο μέλλον θα είναι πολλές» δήλωσε ο Β. Αποστόλου απ’ την Τρίπολη

21:58 26/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι προκλήσεις για το άμεσο μέλλον θα είναι πολλές», δήλωσε, σήμερα το μεσημέρι απ’ την Τρίπολη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, μιλώντας στο 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Υπουργός, μίλησε για σωστή συνέχιση και αξιοποίηση του προγράμματος της αγροτικής ανάπτυξης, καθώς επίσης και για την στήριξη του αγροτικού συνεργατισμού.

«Διασφαλίζουμε το αγροτικό εισόδημα μέσω της ΚΑΠ, αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου», τόνισε, χαρακτηριστικά, ο κ. Αποστόλου.

* Ο Αναπληρωτής Υπουργός

Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, στην ίδια συνεδρία (αγροτική ανάπτυξη και παραγωγική εξωστρέφεια), δήλωσε τα εξής:»Πρέπει να δώσουμε και δίνουμε, μεγάλη σημασία στην διεύρυνση των αγορών με τα ποιοτικά προιόντα της Πελοποννήσου. Οι εμπορικοί ακόλουθοι των πρεσβειών μας, θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο».

* Ο Γιάννης Τσιρώνης (Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), μεταξύ άλλων είπε:»Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις νέες αγορές όπως αυτή της Κίνας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την τάση για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Μέχρι τώρα, έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις σε τομείς όπως η μελισσοκομία, οι υδατοκαλλιέργειες, οι δασικοί χάρτες, η νομιμοποίηση της καλλιέργειας της φαρμακευτικής κάνναβης, η εφαρμογή προγραμμάτων βιολογικής κτηνοτροφίας κλπ.»

* Παρούσα στη συζήτηση και η Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου. Τόνισε, μεταξύ άλλων, τα πιο κάτω:»Είναι πλέον αισθητή η βελτίωση σ’ όλους τους οικονομικούς δείκτες της χώρας. Λαμβάνεται πρόνοια για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης. Εξετάζουμε την θέσπιση ισοδύναμων μέτρων, προκειμένου να καταστεί δυνατή σύντομα η κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί».

* Βασίλης Κόκκαλης (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης): «Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης που είναι ήδη σε εξέλιξη. Στόχος της κυβέρνησης είναι ο αγρότης, από εργάτης γης, να γίνει ένας σύγχρονος επιχειρηματίας».

ρεπορτάζ: Γ. Γαλανόπουλος
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα