Οι πολιτικές αντιδράσεις για την καταστροφή του Πολεμικού Μουσείου

06:27 24/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην καταστροφή του Πολεμικού Μουσείου Χανίων, από τις πύρινες φλόγες.

Η ανάρτησή του:

«Αφημένο στην τύχη του, το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά δεν θα αργούσε να ρημάξει. Την κατάρρευση πρόλαβε η φωτιά, που το κατέστρεψε ολοσχερώς.

Να αρχίσει άμεσα η ανακατασκευή του, όχι απλά η εκταμίευση κονδυλίων όπως δήλωσε ο κ. Σταθάκης».

Ο

Κυριάκος Μητσοτάκης

Με ανάρτηση του στα social media, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στην χθεσινή πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοκληρωτικά το ιστορικό κτίριο του Πολεμικού Μουσείου Χανίων.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη :

«Η καταστροφή στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων, στο «σπίτι των αντρειωμένων», με γεμίζει θλίψη και οργή.

Ένα κτήριο σπουδαίας αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας, που θύμιζε και αναδείκνυε τους αγώνες των Κρητικών, είχε μείνει αφύλαχτο και εγκαταλελειμμένο.

Και δυστυχώς δεν είναι το μόνο, καθώς πολλά κτήρια σε πολλές πόλεις της χώρας έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Καθήκον των αρμοδίων είναι να βρουν τα αίτια της καταστροφής. Και δική μου προσωπική δέσμευση, ως προέδρου της Ν.Δ. και ως Χανιώτη, είναι η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση του κτηρίου».

Στη Βουλή το θέμα

Την έρευνα των αιτίων και την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους για την ολοσχερή καταστροφή από πυρκαγιά ενός από τα ιστορικότερα και ωραιότερα κτήρια των Χανίων, του Πολεμικού Μουσείου, που φαίνεται ότι είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του αφύλακτο και αφρόντιστο, ζητά ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών.

Ο Βουλευτής ρωτά τι μέτρα φύλαξης και τι αντιπυρικά μέτρα είχαν ληφθεί στο Πολεμικό Μουσείο, ποιοι είναι οι αρμόδιοι για το ιστορικό αυτό κτήριο των Χανίων και ζητά να αποδοθούν οι ευθύνες και να ληφθούν μέτρα για την άμεση αναστήλωσή του.

Β. Κεγκέρογλου: Αποκατάσταση του Μουσείου

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Υποδομών και Μεταφορών, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την αποκατάσταση του πολεμικού μουσείου Χανίων.

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων: Χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου

Για χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων με αφορμή την ολοκληρωτική καταστροφή του ιστορικού Πολεμικού Μουσείου. – Μαρίνα Μανδακάκη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα