Οι μαθητές του Σχολείου των Φυλακών Λάρισας μίλησαν… εκ προθέσεως

21:58 9/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Mια προσπάθεια του «περιθωρίου» να εκφραστεί «εκ προθέσεως», να σταθεί στα πόδια του, να μοιραστεί την ψυχή του με την υπόλοιπη κοινωνία, αποτέλεσε η σημερινή μουσικο-αφηγηματική εκδήλωση με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «εκ προθέσεως» με κείμενα δημιουργικής γραφής έγκλειστων στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.

Η πλειοψηφία των συγγραφέων των κειμένων είναι εκπαιδευόμενοι στο σχολείο της φυλακής στη Λάρισα.
Για το βιβλίο, καθώς και για την εμπειρία της συνεργασίας τους με τους εκπαιδευόμενους του 2ου ΣΔΕ

Λάρισας, μίλησαν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια και η διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας Όλγα Τσιούρβα.

Η Κατερίνα Μπέκου και ο Απόστολος Λύγδας διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο με συνοδεία πιάνου από την Φρόσω Κτιστάκη. Η γνωστή μουσικός μαζί με τον μουσικό Όμποε Δημήτρη Χατζούλη και την Έλενα Γκατζά απέδωσαν επί σκηνής κλασσικά μουσικά αποσπάσματα. Επίσης, για την εμπειρία της συγγραφής μίλησαν σε βίντεο που προβλήθηκε οι έγκλειστοι συγγραφείς και οι συντονίστριες Δέσποινα Μήτσιου και Βασιλική Κουτζεκλίδου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ατντιδημαρχία Λεσχών Πολιτισμού & Βιβλιοθηκών κα τη Λάρισα «Πόλη που Μαθαίνει» του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας και τον σύλλογο «Διέξοδος». Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα