Οι φοιτητές του ΑΠΘ που εκτοξεύουν πυραύλους (Video)

18:43 25/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Η A.S.A.T. (Aristotle Space & Aeronautics Team) είναι η πρώτη φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής στη Θεσσαλονίκη και από τις ελάχιστες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2015 από 12 φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου και έχει αναπτύξει δυο πρότζεκτ με μη επανδρωμένα αεροχήματα UAVs.

Η ομάδα εκτόξευσε τους πρώτους της πυραύλους τον Μάρτιο

του 2019. Επενδύοντας στην τεχνογνωσία αυτή, οι φοιτητές σχεδίασαν και κατασκεύασαν τον HYPERION. Ο νέος πύραυλος είναι μεγαλύτερος και η ταχύτητά του αγγίζει την ταχύτητα του ήχου. Ο Hyperion μπορεί σε 20 μόλις δευτερόλεπτα από την εκτόξευσή του να φτάσει μέχρι την κορυφή του Ολύμπου.

Οι φοιτητές έχουν επιστρέψει στο εργαστήριο τους για να σχεδιάσουν τον καινούργιο τους πύραυλο ο οποίος θα διαγωνιστεί στο Spaceport America Cup που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

Στα πέντε χρόνια ζωής της, η ομάδα ASAT κατάφερε να μπει στη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης του σημαντικού διαγωνισμού αεροναυπηγικής Air Cargo challenge ενώ  είναι μία από τις μόλις 18 ευρωπαϊκές ομάδες που συμμετέχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό πυραυλικής SAC.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα