Οι εκπαιδευτικοί ο πολιτικός κόσμος και το ΠΑΜΕ αποχαιρετούν το Μάνο Δούκα

21:05 2/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ηλικία 63 χρονών έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας σεμνός αλλά ανήσυχος αγωνιστής της Αριστεράς ο Μάνος Δούκας, γιος του ιστορικού δημάρχου του Μολύβου, Κώστα Δούκα.

Οργανώθηκε στην ΚΝΕ στη Μεταπολίτευση, πρωτοστάτησε στο μαθητικό κίνημα της Λέσβου και αργότερα ως φοιτητής στη Μαθηματική Σχολή της Αθήνας και στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Μυτιλήνης. Εργάστηκε ως μαθηματικός στη Μέση Εκπαίδευση,

συμπορεύτηκε για πολλά χρόνια με το ΠΑΜΕ στους εκπαιδευτικούς, ήταν πολλές φορές υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ αλλά και τη Λαϊκή Συσπείρωση, στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Πολυγραφότατος με παρεμβατικά άρθρα δίπλα στον εργαζόμενο και στο λαϊκό κίνημα.

Το Μάνο Δούκα αποχαιρετούν με πλήθος ανακοινώσεων πολιτικοί φορείς, σύσσωμο το ΠΑΜΕ , οι συνάδελφοί του εκπαιδευτικοί , ο απλός κόσμος δίπλα στους οποίους στάθηκε .

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ αποχαιρετά “με βαθιά θλίψη τον σύντροφό μας Μάνο Δούκα. Ανέπτυξε πλούσια δράση στον κλάδο των εκπαιδευτικών και υπηρέτησε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα από διάφορες θέσεις. Ήταν πρωτοπόρος και πάντα παρών στους αγώνες του κλάδου, με ιδιαίτερη φροντίδα για τη νέα γενιά. Ήταν σεμνός δάσκαλος, αγαπητός στους μαθητές του μέσα και έξω από την τάξη, αλλά και από τους συναδέλφους του. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης, πάλεψε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, συμμετείχε σε όλους τους μικρούς και μεγάλους κοινωνικούς αγώνες”.

Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ αναφέρει: “Ο Μάνος ήταν ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής, δραστήριος, και ως την τελευταία στιγμή έδωσε με αξιοπρέπεια και σεμνότητα την τελευταία του μάχη. Γέννημα θρέμμα Λέσβιος. Το χωριό του ο Μόλυβος που ποτέ δεν εγκατέλειψε, παρά το γεγονός ότι ζούσε στην Αθήνα. Ήταν γιος του για πολλά χρόνια δημάρχου του Μολύβου, Κώστα Δούκα και της Θέκλας. Από μικρός οργανώθηκε στην ΚΝΕ και πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη των μαθητικών αγώνων της Λέσβου και αργότερα ως φοιτητής στη Μαθηματική Σχολή της Αθήνας και στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Μυτιλήνης. Με το χαμόγελο στα χείλη κέρδιζε κάθε καλόπιστο ακροατή και προβλημάτιζε όσους μπορούσαν ακόμα και να διαφωνούν μαζί του. Την Πέμπτη, 4 Φλεβάρη και ώρα 3:15 θα νίκη τελετή καύσης στη Ριτσώνα”.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποχαιρετά το Μάνο Δούκα, “ένα συνεπή στις αρχές του πολίτη του νησιού που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή. Πάντα με διαλεκτική σκέψη ο Μάνος πρωτοποριακά συμμετείχε στους αγώνες της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ συλλυπείται θερμά τη γυναίκα του Νινέτα, τη μάνα του Θέκλα και τους άλλους του συγγενείς. Καθώς και τους συντρόφους του στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στις γραμμές των οποίων συμμετείχε”.

 

The post Οι εκπαιδευτικοί ο πολιτικός κόσμος και το ΠΑΜΕ αποχαιρετούν το Μάνο Δούκα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα