Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας στη συνάντηση Τσίπρα-Βούτσιτς

11:39 13/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ενίσχυση του περιφερειακού ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη έχουν ως στόχο οι σημερινές επαφές του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία Σερβίας και Βουλγαρίας. Σε εξέλιξη είναι οι συνομιλίες του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς στη Θεσσαλονίκη

στο πλαίσιο σύγκλισης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας και της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας.

Στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και τη Σερβία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.
Η συνάντηση αυτή είναι το πρώτο βήμα για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων, επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός και συνεχάρη τον κ. Βούτσιτς για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου.
Ο πρόεδρος της Σερβίας μίλησε για τις συμφωνίες συνεργασίας που αναμένεται να υπογραφούν μετά το τέλος της συνάντησης.

Μετά την υπογραφή διμερών Συμφωνιών οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Αλεξάντερ Βούτσιτς θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, προκειμένου το απόγευμα να αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου.

Πριν την τελετή θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα με επίκεντρο τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, μετά και την λήξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα από την Κομισιόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Τριμερής Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας – Συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Keywords
Τυχαία Θέματα