Οι δήμαρχοι συζητούν για το προσφυγικό

08:55 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το προσφυγικό ζήτημα και η φιλοξενία 2000 μεταναστών στην Κρήτη, επανέρχεται από σήμερα στην τοπική επικαιρότητα με τις συζητήσεις των προτάσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις 12 το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, έχει συγκαλέσει το άτυπο όργανο των δημάρχων του νομού για να συζητήσει τις θέσεις τους, ενόψει της συνεδρίασης της ολομέλειας της ΠΕΔ Κρήτης.
Αύριο

στις 10 το πρωί οι δήμαρχοι του νησιού θα τοποθετηθούν πάνω στις θέσεις του Υπουργείου, ενώ εκκρεμεί και νέα συνάντηση με τον κ. Μουζάλα, πιθανότατα στην Αθήνα. Το προσφυγικό θα συζητηθεί και στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής.
Ο Δήμος Φαιστού είναι υπερκορεσμένος και δεν αντέχει να φιλοξενήσει μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών, επισημαίνουν σε ομόφωνο ψήφισμα τους οι φορείς της δημοτικής ενότητας Τυμπακίου, που γνωστοποιήθηκε στην ΠΕΔ Κρήτης, αλλά και στο δήμαρχο της περιοχής Γιώργο Αρμουτάκη, με αφορμή την ολομέλεια των δημάρχων. Μάλιστα οι φορείς του Τυμπακίου, ζητούν την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Φαιστού, με την παράλληλη καταγραφή και ταυτοποίηση όλων των μεταναστών που διαβιούν στο Τυμπάκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα