Οι αντιδράσεις στην Αθήνα για τα αποτελέσματα στην Ιταλία

15:42 26/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί στην Αθήνα το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών. Ο Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν στην Ιταλία με την ύφεση να αγγίζει το 2%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει οι Ιταλοί έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά της λιτότητας. ΠΑΣΟΚ
και ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζουν ότι το αποτέλεσμα θα επηρεάσει τα πράγματα στην Ευρώπη.

Συζητήσεις, αντιδράσεις και σχόλια προκαλεί στην Αθήνα το αποτέλεσμα των Ιταλικών εκλογών. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εστίασε στο γεγονός ότι η αναμέτρηση έγινε στη χώρα σε μια εποχή με ύφεση άνω του 2%.

Μήνυμα κατά της λιτότητας χαρακτήρισε τις ιταλικές εκλογές ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης ,ότι είναι ένα μήνυμα ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν φέρει τους ευρωπαϊκούς λαούς στα όριά τους και ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι.Σε ερώτηση τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό το αποτέλεσμα στα καθ’ ημάς, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε οτι «θα έχει συνολικά στην Ευρώπη. Άρα, μ΄ αυτή την έννοια, και για μας».

Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εκτίμησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι το αποτέλεσμα θα κινητοποιήσει δυνάμεις στην Ευρώπη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούν οτι «το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία ανέδειξε ότι οι λαοί αποφασίζουν διαφορετικά από τις επιθυμίες της κ. Μέρκελ που διατυπώνονται από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων τις οποίες πληρώνει η Τρόικα».

Για ψήφο διαμαρτυρίας με στοιχεία λαϊκισμού έκανε λόγο ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ. Τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογων δημιουργούν ανησυχία για την καταγραφή δυνάμεων του απολίτικου λαϊκισμου και του μπερλουσκονισμού, υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ. Εκφράζει την αλληλεγγύη της στην προοδευτική Συμμαχία Μπερσιάνι και στον αγώνα που δίνει για αναπτυξιακή και δημοκρατική έξοδο από την κρίση. Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών υπέρ των δημοκρατικών δυνάμεων είναι σημαντική όχι μόνο για την Ιταλία, αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης, καταλήγει η Δημοκρατική Αριστερά.
Keywords
Τυχαία Θέματα