Οι Amoeba trio, σ’ ένα παιχνίδι αυτοσχεδιασμών, στη Στέγη

11:09 18/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει συναυλία με τρεις καταξιωμένους μουσικούς, τον Πάνο Δημητρακόπουλο (κανονάκι), τον Θωμά Κωνσταντίνου (ούτι) και τον Δημήτρη Τσάκα (σαξόφωνο), σε ένα σπάνιο παιχνίδι ρεπερτορίου και αυτοσχεδιασμών, στις 21 Ιανουαρίου.

Οι τρεις μουσικοί, μετά την πρώτη συνάντησή τους στους Μετασχηματισμούς τον Νοέμβριο του 2016, αποτελούν πλέον μουσικό σύνολο με την ονομασία “Amoeba’’ δηλαδή αμοιβάδα. Η αμοιβάδα είναι μονοκυτταρικός οργανισμός, ο οποίος έχει την ιδιότητα να αλλάζει συνεχώς σχήμα και μορφή. Η δυναμική συνύπαρξη των τριών μουσικών και η ιδέα των μετασχηματισμών τούς ενέπνευσε την επιλογή αυτού του ονόματος. Οι Πάνος Δημητρακόπουλος, Θωμάς Κωνσταντίνου, Δημήτρης Τσάκας καλούνται και πάλι να παρουσιάσουν αυτοσχεδιασμούς/μετασχηματισμούς με αναφορές σε έργα από το σύνολο του ρεπερτορίου Aνατολής και Δύσης.

Οι τρεις μουσικοί δεξιοτέχνες μουσικοί αναζητούν τη μετασχηματιστική δυναμική του μουσικού οργάνου του είδους μουσικής που υπηρετεί ο καθένας, και τους τρόπους σκέψης/οργάνωσης κάθε είδους με αφετηρία έργα του ρεπερτορίου Ανατολής και Δύσης.

Δυο μουσικοί κόσμοι που συναντιούνται στην αυτοσχεδιαστική ελευθερία των τριών καταξιωμένων μουσικών.

Καλλιτεχνική επιμέλεια κύκλου:

Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος

Trio «Amoeba«

Πάνος Δημητρακόπουλος, κανονάκι

Θωμάς Κωνσταντίνου, ούτι

Δημήτρης Τσάκας, σαξόφωνο

Ημέρα και ώρα παράστασης

21 Ιανουαρίου 2018, στις 20:00

Εισιτήρια:

Κανονικό: 7, 12 €

Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 10 €

Παρέα 10+ άτομα: 9 €

Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €

Ανεργίας, ΑμεA: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 10 €

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

Τηλ. 2109005800

Keywords
Τυχαία Θέματα