Οδηγίες για την απολύμανση των σχολείων

19:45 8/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης  των σχολικών κτιρίων για την αντιμετώπιση του κινδύνου από το νέο κορονοϊό, καθώς και οδηγίες για τις καθημερινές ενέργειες πρόληψης, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., έστειλε η Περιφέρεια Κρήτης σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού.

Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους  εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς προκειμένου να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα

μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ υπάρχει συνεχής και στενή συνεργασία των αντιπεριφερειαρχών, Δημόσιας Υγείας, Λάμπρου Βαμβακά, και Παιδείας, Έφης Κουτεντάκη, που στοχεύει στην προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και των οικογενειών τους.

«Τα μέτρα προστασίας της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας  πρέπει να εφαρμοστούν, εφόσον στόχος είναι η ασφαλής επανένταξη των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία αλλά και η προστασία των ευάλωτων ομάδων. Ας μην ξεχνάμε ότι το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί την επιστροφή στην κοινωνική κανονικότητα. Απαιτείται λοιπόν συντονισμός όλων των φορέων, ώστε να στηριχθεί η κοινωνία υγειονομικά και ψυχολογικά», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Κουτεντάκη.

Από την πλευρά του ο κ. Βαμβακάς έχει τονίσει επανειλημμένα τη σημασία της υγιεινής και της ασφάλειας στα σχολικά κτίρια.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα