Οδηγίες για τη λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων στη Λέσβο

18:01 6/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

O Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου ανακοινώνει ότι λειτουργούν πλέον κανονικά τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια στο νησί.

Πλέον οι ιδιώτες γιατροί εξυπηρετούν κανονικά τους ασθενείς κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, αλλά με βραδύτερους ρυθμούς και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Υπενθυμίζουμε ότι και τα τακτικά ιατρεία του δημόσιου συστήματος υγείας έχουν ξεκινήσει την λειτουργιά τους.

Οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται στα ιδιωτικά ιατρεία φορώντας μάσκα,  ενώ προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στην αίθουσα αναμονής , προτείνουμε τα ιδιωτικά ιατρεία να λειτουργούν αποκλειστικά

και μόνο με ραντεβού, με ρυθμό ένας (1) ασθενής ανά τουλάχιστον τριάντα (30) λεπτά. Ο ίδιος ρυθμός θα πρέπει να τηρείται και από τα εργαστήρια.

Οι ασθενείς που θα προσέρχονται στα ιατρεία δεν θα πρέπει να έχουν συνοδό, παρά μόνο όπου είναι απολύτως απαραίτητο και στην περίπτωση αυτή μόνο ένας (1) συνοδός,  ενώ για τα παιδιά επίσης μόνο ένας (1) γονέας. Σε ότι αφορά στους γιατρούς οι οποίοι λογω της φύσεως της ειδικότητας τους πραγματοποιούν ενδοσκοπήσεις , αυτές θα πρέπει να προγραμματίζονται με ρυθμό μια (1) ανά ώρα. Τα ίδια προληπτικά μέτρα θα ισχύουν και για την επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου υπενθυμίζει ότι οι ασθενείς και κυρίως οι χρονίως πάσχοντες , θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε έλεγχο της κατάστασης της υγείας τους μετά το πολυήμερο lockdown , κατά το οποίο μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στους ιατρικούς δείκτες.

Να σημειωθεί ότι τα ιδιωτικά ιατρεία λειτουργούν σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας , βάση των προδιαγραφών που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ , ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου έχει διαθέσει στους γιατρούς ατομικά μέσα προστασίας όπως μάσκες και ποδιές.

Όσον αφορά στην άυλη συνταγογραφηση αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιείται συνεκτιμώντας την ανάγκη του περιοδικού έλεγχου των παθήσεων των ασθενών, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε ανασταλεί. Στο πλαίσιο αυτό , οι θεράποντες κατά την κρίση τους , μπορούν να συστήνουν επανεξέταση εφόσον είναι αναγκαία,  όταν έχουν αιτήματα άυλης συνταγογραφησης ασθενών που δεν έχουν ελεγχτεί επί μακρόν. Όσον αφορά στην αμοιβή των ιδιωτών  ιατρών που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, αυτοί θα πρέπει να γίνεται μέσω τραπέζης (χορήγηση iban στους ασθενείς) ή  προσωπικά αν αυτό είναι δυνατόν, γιατί οι γιατροί θα πρέπει – εκ του νόμου-  να εκδίδουν  φορολογικό παραστατικό (απόδειξη) κάθε φορά που πραγματοποιούν άυλη συνταγογραφηση.

 

The post Οδηγίες για τη λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων στη Λέσβο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα