Όχι άλλα διόδια στην ΑΜΘ

01:05 10/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις ώρες διήρκεσε η ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ (Aνατολικής Μακεδονίας Θράκης) που αφορούσε την δημιουργία νέων διοδίων στην περιοχή της Μέστης. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν βουλευτές από όλη την περιφέρεια, δήμαρχοι, παραγωγικοί φορείς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι και αποφάσισαν την συνάντηση άμεσα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Mεταφορών ΄Σπίρτζη ώστε να του ζητήσουν να έρθει άμεσα στην περιοχή για

να του θέσουν εκ νέου το θέμα των διοδίων.

Παράλληλα μια επιτροπή θα συντάξει κείμενο το οποίο θα σταλεί για υπογραφή σε θεσμικούς φορείς και κατόπιν θα κοινοποιηθεί στον υπουργό.

Αν παρ όλα αυτά δεν επέλθει συνάντηση με τον υπουργό τότε θα ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις στην περιοχή εγκατάστασης των διοδίων.

Να σημειωθεί ότι οι θεσμικοί φορείς της περιφέρειας ΑΜΘ ζητούν να ανασταλεί η λειτουργία των διοδίων, αν αυτό δεν είναι εφικτό, να μπουν αναλογικά διόδια, να γίνουν διόδια στα σύνορα ενώ αξίζει να σημειωθεί και η θέση του δήμου Ορεστιάδας να ασκηθούν αγωγές κατά του ελληνικού δημοσίου θέση που εξετάζουν οι νομικοί του δήμου Ορεστιάδας.

Παράλληλα πολλές ήταν και οι απόψεις των φορέων για αποδέσμευση της Εγνατίας Οδού από το ΤΑΙΠΕΔ.

Εντωμεταξύ ακούστηκε και η πρόταση από μέρους του εκπροσώπου της Εγνατίας οδού ότι το τίμημα για τους οδηγούς στη Μέστη θα είναι 1,20 ευρω. Τα έσοδα από τα διόδια θα πάνε στην τράπεζα για την αποπληρωμή δανείου για την κατασκευή του δρόμου θα γίνουν προσλήψεις 30 ατόμων ενώ θα γίνει και η ανακατασκευή του οδοστρώματος ΙάσμοςΜέστη Αλεξανδρούπολη Κήποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα