Ο Τραμπ είναι «εθνική ντροπή», λέει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ

22:03 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O πρώην υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, χαρακτήρισε ως «εθνική ντροπή» και «διεθνή παρία» τον Ντόναλντ Τραμπ, σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία υποκλάπηκαν από χάκερ και δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο Πάουελ κατέφυγε σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς απευθυνόμενος μέσω mail σε μία δημοσιογράφο και πρώην συνεργάτιδα του, την Έμιλι Μίλερ. Χάκερ υπέκλεψαν τα μηνύματα και τα παρέδωσαν στο DCleaks. Τα μηνύματα δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη από τον ιστότοπο Buzzfeed.

Ο Ντόναλντ Τραμπ

«βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία της αυτοκαταστροφής, οι Δημοκρατικοί δεν χρειάζεται να του επιτίθενται» έγραφε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Τζορτζ Ου. Μπους.

Ο Κόλιν Πάουελ, υπουργός Εξωτερικών το διάστημα μεταξύ 2001 και 2005 και στρατηγός, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας το διάστημα 1989 έως 1993, επιβεβαίωσε τη γνησιότητα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είδε το φως της δημοσιότητας μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC προσθέτοντας ότι τα πρόσωπα που τα υπέκλεψαν έχουν στην κατοχή τους «πολλά περισσότερα».

Περίπου 30.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποκλάπηκαν από τον Πάουελ παραδόθηκαν στο DLeaks από τους χάκερ, σύμφωνα με το The Daily Caller.

Ο πρώην ΥΠΕΞ επικρίνει επίσης τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς το 2008 ήταν υπεύθυνος για την άποψη που υποστήριξαν ορισμένοι ότι ο Μπαράκ Ομπάμα πιθανόν δεν είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ, γεγονός που τον καθιστούσε ακατάλληλο για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Ναι, το κίνημα (εκείνο) ήταν ρατσιστικό» γράφει ο Κόλιν Πάουελ, ένας Ρεπουμπλικάνος που είχε υποστηρίξει τον Μπαράκ Ομπάμα το 2008 και το 2012.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα