Ο συναυλιακός «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

10:04 13/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο συναυλιακός Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή -βασισμένος στo πρωτότυπο έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου- παρουσιάζεται στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, με ταλαντούχους ερμηνευτές και τον συνθέτη στο πιάνο.

Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues, Jazz και rock

χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση. Το έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων.

Βασικός ερμηνευτής του έργου είναι ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ο οποίος υποδύθηκε τον Ερωτόκριτο και στις παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής. Συμμετέχουν οι Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), Μέλα Γεροφώτη (Παραμάνα) και ο τραγουδοποιός Gautier.

Ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή αποτέλεσε ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τον Μάιο του 2017, στο Ίδρυμα Νιάρχος. Εξαιτίας της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου η ΕΛΣ θα ανεβάσει πάλι το έργο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο Ηρώδειο στις 15 Σεπτεμβρίου.

INFO
Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Είσοδος: 15 €

Μειωμένο: 12 € (φοιτητικό, μαθητικό ανέργων, πολυτέκνων, 65+)

Keywords
Τυχαία Θέματα