Ο Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ της Ικαρίας ζητά τις λύσεις για τα προβλήματα των παιδιών τους

21:02 1/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Φίλων ΑμεΑ και Αναπήρων Ικαρίας ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’ για άλλη μια φορά συζητά με τους φορείς για το διαχρονικό πρόβλημα με τις μεταφορές μαθητών Ε.Α.Ε.Δ.Σ. και ΕΕΕΕΚ Ικαρίας»:
“Ακόμα μια σχολική χρονιά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα μεταφοράς των παιδιών μας από και προς το σχολείο, κάτι που για άλλους θεωρείται αυτονόητο για εμάς και τα παιδιά μας είναι ένα ακόμα εμπόδιο, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η ψυχοσύνθεσή

τους τόσο εκπαιδευτικά, όσο και ψυχολογικά.
Συγκεκριμένα τα παιδιά μας που φοιτούν στις 2 ειδικές μονάδες του νησιού για άλλη μια φορά δεν εξυπηρετούνται .
Ζητάμε: Μόνιμη ,νόμιμη και δωρεάν μεταφορά των παιδιών από και προς στο σχολείο και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.
Ζητάμε: Για το συγκεκριμένο δρομολόγιο ΡΑΧΕΣ-ΦΡΑΝΤΑΤΟ -ΕΥΔΗΛΟ να υπάρχει ειδικό μεταφορικό μέσο πολυθέσιο μαζί με συνοδό”.
Κενά εκπαιδευτικών:
Oι κενές θέσεις καλύπτονται με λειτουργικά κενά από το 2008, τόσο σε εκπαιδευτικούς, όσο και σε ΕΕΠ –ΕΒΠ. Μέχρι και σήμερα δεν έχουν δοθεί στη περιοχή μας ως οργανικά κενά σε καμία από τις παραπάνω δομές.
Oι ειδικότητες που καλύπτουν τις τρεις δομές ειδικής αγωγής είναι, ΠΕ 29 ,ΠΕ21 ΠΕ 28,ΠΕ 30, ΠΕ 26 ΚΑΙ ΔΟ1 και που φέτος δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες από τη στιγμή που υπάρχει ένας φυσικοθεραπευτής, μια λογοθεραπεύτρια για να καλύψουν τα κενά σε όλες τις δομές του νησιού με ότι συνεπάγεται αυτό ενώ δε κάλυψαν το κενό σε εργοθεραπεία και ψυχολόγο .
Οι υποτιθέμενοι διορισμοί δε κάλυψαν τα πραγματικά κενά στις δομές τις περιοχής μας.
Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας, να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες όλων των ειδικοτήτων με μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Ψυχολόγου, Κοινωνικού Λειτουργού, Εργοθεραπείας Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας Ειδικού Βοηθού.
Για να μπορούν τα παιδιά μας να έχουν μια αξιοπρεπή ποιότητα εκπαίδευσης και ζωής.

The post Ο Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ της Ικαρίας ζητά τις λύσεις για τα προβλήματα των παιδιών τους appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ, Ικαρίας,syllogos goneon amea, ikarias