Ο Στ. Θεοδωράκης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

15:50 26/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η ζωή, λοιπόν, και η ζήτηση να καθορίζουν τα ωράρια κι όχι τα ωράρια τη ζωή», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης για την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή με ανάρτησή του στο Facebook.

Αναφέρει: «Αυτή η συνήθεια να φτάνουμε από το ένα άκρο στο άλλο μοιάζει σαν κατάρα.Από τη μια έχουμε αυτούς που θέλουν κλειστά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές του χρόνου. Να θέλει ο τουρίστας να ψωνίσει στην Ερμού στις γιορτές ή στην Νάξο το καλοκαίρι

και να του λέμε «κλείσαμε». Και από την άλλη έχουμε τις «εντολές» για ανοιχτά μαγαζιά ΟΛΕΣ τις Κυριακές. Να βαράνε μύγες οι μαγαζάτορες τον Φεβρουάριο, αλλά τι να κάνουν αφού και το διπλανό πολυκατάστημα άνοιξε…
Ας ισορροπήσουμε λοιπόν. Ας δώσουμε το δικαίωμα στις τοπικές κοινωνίες και στην Αυτοδιοίκηση (Δήμους και Περιφέρειες) να αποφασίζουν χωρίς ιδεοληπτικά δεσμά. Ούτε αριστερίστικα, ούτε νεοφιλελεύθερα.
Οι ανοιχτές Κυριακές στη Γαλλία αύξησαν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων 15% αλλά τις πωλήσεις μόλις 0,5%. Αποτέλεσμα: αυξήθηκαν οι τιμές – κλείσανε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δεν ενισχύθηκε η απασχόληση καθώς όσοι εργάζονταν τις Κυριακές έπαιρναν ένα ρεπό μέσα στην εβδομάδα.
Η ζωή, λοιπόν, και η ζήτηση να καθορίζουν τα ωράρια κι όχι τα ωράρια τη ζωή.
Και το κράτος, ας φροντίσει δίπλα στα ανοιχτά καταστήματα να έχουμε ανοιχτά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Όχι μόνο να μεταφράζουν «εντολές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα