Ο Νίκο Ρόσμπεργκ νικητής του επεισοδιακού βελγικού Γκραν Πρι

19:21 28/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ κέρδισε με επιβλητική άνεση το επεισοδιακό βελγικό Γκραν Πρι, μειώνοντας έτσι την διαφορά που τον χωρίζει από την πρώτη θέση του Πρωταθλήματος στους εννέα βαθμούς.

Δεύτερος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, ενώ τρίτος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έκανε τον καλύτερο δυνατό περιορισμό ζημιών, αφού, παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε από την προτελευταία θέση, λόγω των ποινών που είχε δεχθεί για μη προγραμματισμένες αλλαγές στην μονάδα ισχύος του, κατάφερε

να ανέβει στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Ένα βάθρο που συνεχίζει να διαφεύγει από το Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος, μπροστά από τον συναθλητή του στη Force India Σέρχιο Πέρες, και τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari.

Έβδομος ήταν ένας εντυπωσιακός Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος ξεκίνησε επίσης από την τελευταία σειρά της εκκίνησης, ενώ όγδοος ήταν ο Βάλτερι Μπότας με Williams. Την δεκάδα έκλεισαν ο Κίμι Ράικονεν με Ferrari και ο Φελίπε Μάσα με τη δεύτερη Williams.

Ο αγώνας διακόπηκε για 17 λεπτά στον 6ο γύρο, όταν ο Κέβιν Μάγκνουσεν έχασε τον έλεγχο της Renault στην έξοδο της πολύ γρήγορης στροφής Eau Rouge, και έπεσε στις προστατευτικές μπαριέρες με 240 χλμ./ώρα περίπου. Ο Δανός οδηγός βγήκε μόνος του από το μονοθέσιο, με έναν ελαφρύ τραυματισμό – όπως αναφέρει η ομάδα του – στον αριστερό του αστράγαλο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Του ατυχήματος του Μάγκνουσεν είχε προηγηθεί η επεισοδιακή εκκίνηση του αγώνα, κατά την οποία η Red Bull του Μαξ Φερστάπεν και οι δύο Ferrari των Ράικονεν και Φέτελ, βρέθηκαν να στρίβουν μαζί στην κλειστή δεξιά La Source, με αποτέλεσμα και τα τρία μονοθέσια να συγκρουστούν μεταξύ τους και να υποστούν ζημιές.

Επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1 την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στη Μόντσα της Ιταλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα