Ο Ν. Βούτσης παρέδωσε το αρχείο με τους Φακέλους της Κύπρου-Συνάντηση με Αναστασιάδη (video)

09:58 14/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πλήρες υλικό του Φακέλου της Κύπρου παρέδωσε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στον Κύπριο ομόλογό του Δημήτρη Συλλούρη, σε ειδική συνεδρίαση του κυπριακού κοινοβουλίου. Ο κ. Βούτσης στην ομιλία του τόνισε ότι η σημερινή πράξη από κοινού νοηματοδοτεί με έναν σύγχρονο τρόπο την εμβληματική φράση «Δεν ξεχνώ», ως συνέχεια της συλλογικής μας μνήμης».

O πρόεδρος της Βουλής

των Ελλήνων, σημείωσε ότι η παράδοση του αρχείου «αποτελεί το κλείσιμο μιας εποχής, καθώς και την απαρχή διαδικασιών, οι οποίες σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορούν να λάβουν δημόσιες διαστάσεις, ώστε το υλικό να καταστεί εντός των επόμενων μηνών προσβάσιμο από τους πολίτες».
Είπε ακόμη ότι πρόκειται για ιστορικό γεγονός βαρύνουσας σημασίας, που «δίνει τεράστια ευθύνη σε Αθήνα και Λευκωσία για την από κοινού αποτροπή περαιτέρω δεινών και την εξεύρεση λύσεων εφικτών» και πρόσθεσε πως για το μέλλον «επιβάλλεται η αποκατάσταση της ραχοκοκαλιάς του λαού, χωρίς ιστορικές ανατροπές, προκειμένου να εξευρεθεί δίκαιη λύση, για μια Κύπρο χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις τρίτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα