Ο Μ. Σταύρου μιλά για το Γενικό νοσοκομείο Θήρας στο Πρώτο Πρόγραμμα (audio)

14:23 9/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρίας Μονάδων Υγείας, Μιχάλης Σταύρου, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» του Πρώτου Προγράμματος, για την στελέχωση και λειτουργία, του Γενικού νοσοκομείου Θήρας στην Σαντορίνη.

Ο κ. Σταύρου εξήγησε αρχικώς τι είναι η ΑΕΜΥ, που εποπτεύει και διαχειρίζεται το νοσοκομείο.

Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) ιδρύθηκε με το Ν.3293/2004 αναλαμβάνοντας την άμεση μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση της

Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού. Αποτελεί Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΚΟ) που τελεί υπό την εποπτεία του κράτους, η οποία ασκείται από τη Διυπουργική Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πρωταρχική βασική δραστηριότητα της ΑΕΜΥ ΑΕ αποτέλεσε η λειτουργία και αξιοποίηση των υποδομών της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, η οποία αποτελεί εποπτευόμενο φορέα της.

Η ΑΕΜΥ Α.Ε. εποπτεύει και διαχειρίζεται την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού, το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας – Κ. Πρίφτης και το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Ο κ. Σταύρου διευκρίνισε ότι η ΑΕΜΥ λόγω του νομικού της καθεστώτος είχε την δυνατότητα να παρακάμψει τους μνημονιακούς περιορισμούς και να προσλάβει προσωπικό με διετή σύμβαση ορισμένου χρόνου, ώστε να λειτουργήσει το νοσοκομείο και στην συνέχεια θα προχωρήσει σε προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Στην ερώτηση για τις πραγματικές δυνατότητες του νοσοκομείου, ο κ. Σταύρου απήντησε ότι το νοσοκομείο είναι δευτεροβάθμιο και όπως όλα τα ανάλογα, που υπάρχουν στην Ελλάδα, έχει συγκεκριμένο όριο. Το νοσοκομείο καλύπτει τοκετούς, , απλές χειρουργικές επεμβάσεις και σε ορθοπεδικά περιστατικά, έχει ειδική μονάδα εμφραγμάτων και παρέχει πρωτοβάθμια ιατρική κάλυψη. Επίσης σημαντική είναι η πλήρης λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, που μπορεί να καλύψει και περιπτώσεις τουριστών.

Τέλος ο πρόεδρος της ΑΕΜΥ αναφερόμενος στο περιστατικό της πρώτης ημέρας λειτουργίας του νοσοκομείου, που αφορούσε τοκετό είπε ότι υπήρχαν ειδικοί ιατρικοί λόγοι (δεν τους ανέφερε λόγω ιατρικού απορρήτου), που έπρεπε να γίνει μεταφορά σε άλλο νοσοκομείο, ενώ τόνισε ότι με την λειτουργία του νοσοκομείου, 103 επιστήμονες και άλλο προσωπικό προσελήφθησαν και βρήκαν δουλειά.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα