Ο Κ.Ζέρβας παρουσίασε τις θέσεις της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη»

19:37 6/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» για το μέλλον της πόλης, ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Ο κ. Ζέρβας, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, τόνισε πως από τον έως τώρα δημόσιο διάλογο απουσιάζει η πόλη και τα προβλήματα της και πως η προεκλογική περίοδος «τείνει να λάβει παραπολιτικές διαστάσεις και κουτσομπολίστικο ύφος».
«Ορισμένους

τους βολεύει η αναπαραγωγή του κομματικού ανταγωνισμού και θέλουν να μετατρέψουν το επόμενο δημοτικό συμβούλιο σε κοινοβούλιο. Μη έχοντας ασχοληθεί ποτέ στη ζωή τους σοβαρά με τα ζητήματα της πόλης βολεύονται πίσω από τις κομματικές ταμπέλες και τις ανάλογες συσπειρώσεις και ευελπιστούν να φτάσουμε ως τις κάλπες έτσι. Άλλοι δοξάζονται κρυπτόμενοι, χωρίς να έχει ακούσει η πόλη ούτε τη χροιά της φωνής τους, ούτε μία πρόταση», είπε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε πως «δεν νοείται να φτάσουμε στις εκλογές που θα αναδείξουν νέα διοίκηση και να μην έχει γίνει ένας εκτενής διάλογος για τα εξής θέματα: καθαριότητα, μετακινήσεις – μεταφορές – κυκλοφοριακό, αστικές αναπλάσεις – δημόσιος χώρος, μεγάλες υποδομές, οικονομική ανάπτυξη (τουρισμός – επενδύσεις- θέσεις εργασίας), σύνδεση με τα Πανεπιστήμια, ασφάλεια, κοινωνική πολιτική, σχολική στέγη, αθλητικές εγκαταστάσεις, προσφυγικό – μεταναστευτικό – φιλοξενία, εκσυγχρονισμός και αποδοτικότητα διοίκηση, πράσινο, πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις».
Ξεκαθάρισε, δε, πως ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για άλλα αξιώματα. «Δεν βλέπω τη Θεσσαλονίκη ως ένα σκαλοπάτι για μία πολιτική καριέρα στη Βουλή. Δεν θέτω υποψηφιότητα από γινάτι, γιατί δεν συμπεριελήφθη σε ψηφοδέλτιο κόμματος. Δεν περίμενα τηλέφωνο από κανέναν αρχηγό κόμματος ώστε να ενεργήσω. Πήρα την απόφασή μου με κίνητρα αυθεντικά, χωρίς διαμεσολαβήσεις, χωρίς να χρωστάω σε κανέναν τίποτα».
Ερωτηθείς για τον χρόνο που θα χρειαστεί για να αλλάξει η εικόνα της Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος, ο κ. Ζέρβας απάντησε: «Κάποια πράγματα θα αλλάξουν από την πρώτη κιόλας μέρα. Γνωρίζω πολύ καλά πώς μπορούν η καθαριότητα και η ευταξία να είναι στο επίπεδο που πρέπει έως τα Χριστούγεννα του 2019. Μέσα στο 2020 θα διαμορφωθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός και έως το τέλος της 4ετίας η Θεσσαλονίκη θα έχει διαφορετική εικόνα».
Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις υπογράμμισε πως ο ίδιος λαμβάνει διαφορετικά μηνύματα από τη συνεχή παρουσία του στους δρόμους, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασιών πρόσθεσε πως θα περιμένει πρώτα να δει το πρόγραμμα των συνυποψηφίων του.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκαν δέκα δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη».
ΠΗΓΗ ΑΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα