Ο Κώστας Χρυσόγονος, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στον ΡΣΜ της ΕΡΤ3 (audio)

17:21 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι Τούρκοι θέτουν το ζήτημα, αλλά κι εμείς έχουμε θέσει κανόνες, οι οποίοι είναι και διεθνείς. Δεν μπορούμε να τους εκδώσουμε αν δεν έχουν τρέξει οι προβλεπόμενες διαδικασίες, που μπορεί να διαρκέσουν μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, σχετικά με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και τον Βασίλη Πεκλάρη και ερωτηθείς

σχετικά με τη συζήτηση για την αλλαγή του υφιστάμενου εκλογικού νόμου, εκτίμησε ότι οι απαιτούμενες 200 ψήφοι «δεν φαίνονται στον ορίζοντα, αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον», εκφράζοντας πάντως την ελπίδα ότι «η εκλογική μεταρρύθμιση μπορεί να συμβάλλει στον εξορθολογισμό του κράτους, που αποτελεί ίσως το πρώτο ζητούμενο στην εποχή μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και την οικονομική κρίση. Το να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις είναι θετικό. Πρόκειται για μια μεταρρύθμιση που -αν μην τι άλλο- αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσουμε», τόνισε ο κ.Χρυσόγονος.

Ερωτηθείς για την αναθεώρηση του Συντάγματος επισήμανε ότι «θα μπορούσαν να γίνουν επιμέρους τομές, ορισμένες από τις οποίες είναι ώριμες, όπως ο περιορισμός της ποινικής προστασίας των βουλευτών. Αλλά δεν είναι τόσο η αναθεώρηση του συντάγματος. Το ζήτημα είναι να αλλάξει η νοοτροπία που μας διακατέχει και μας οδήγησε στην κατάσταση της χρεοκοπίας. Να προγραμματίζουμε περισσότερο και να αυτοσχεδιάζουμε λιγότερο, να σεβόμαστε περισσότερο τους κανόνες που εμείς θέτουμε και να διαπραγματευόμαστε και επαναδιαπραγματευόμαστε, να γίνουμε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί στην πράξη», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα