Ο κορονοϊός πλήττει τον τουρισμό-Εύσημα για την πλατφόρμα του ΕΟΤ «Greece From Home» (video)

22:00 14/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σοβαρές είναι οι ανησυχίες στους φορείς του τουρισμού για τις επιπτώσεις της πανδημίας με την εκτιμώμενη απώλεια για φέτος να φτάνει στα 4,46 δισ. ευρώ. Μέτρα που θα ανακουφίσουν τον κλάδο περιλαμβάνει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει λύση στο μεγάλο ζήτημα των ακυρώσεων ταξιδιών. Tην ίδια ώρα, «η πρωτοβουλία μας Greece From Home, έδειξε άμεσα αντανακλαστικά για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού,

λαμβάνοντας διεθνή αναγνώριση και εξαιρετικά σχόλια» επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Η πλατφόρμα Greece From Home   έγινε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, την Marketing Greece και τη Google και υπόσχεται συναρπαστικές ψηφιακές εμπειρίες προκειμένου να ενισχυθεί η εικόνα της χώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα προβλήματα

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, η απώλεια ξενοδοχειακού τζίρου για το 2020 εκτιμάται σε 1,2 δισ. ευρώ για τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας και σε 3, 26 δισ. ευρώ για τα εποχικής. Η συνολική εκτιμώμενη απώλεια φτάνει στα 4,46 δισ. ευρώ.

Μέτρα που θα ανακουφίσουν τον κλάδο του τουρισμού περιλαμβάνει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία μεταξύ άλλων, δίνει λύση στο μεγάλο ζήτημα των ακυρώσεων ταξιδιών από τις 25 Φεβρουαρίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Προβλέπεται ότι εάν κατόπιν καταγγελίας, η τουριστική επιχείρηση υποχρεούται να επιστρέψει στον πελάτη οποιοδήποτε ποσό, τότε θα δύναται, αντί της επιστροφής χρημάτων, να προσφέρει στον πελάτη, ισόποσο πιστωτικό σημείωμα ισχύος δεκαοκτώ μηνών, από την ημερομηνία έκδοσής του.

«Μένουμε σπίτι» και γνωρίζουμε την Ελλάδα

Σε μοναδικές εμπειρίες Ελλάδας, από το σπίτι, προσκαλεί η πλατφόρμα «Greece From Home» τους ξένους επισκέπτες που δεν μπορούν να έρθουν τώρα στη χώρα μας αλλά και όλους εμάς που λόγω κορονοϊού μένουμε σπίτι.

Η πρωτοβουλία μας #GreeceFromHome, έδειξε άμεσα αντανακλαστικά για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, λαμβάνοντας διεθνή αναγνώριση και εξαιρετικά σχόλια.

— Harry Theoharis (@htheoharis) April 14, 2020


Γνωστοί καλλιτέχνες, αθλητές, γευσιγνώστες φτιάχνουν βίντεο στο σπίτι τους και μας μιλούν για όσα τους εμπνέουν και τους δίνουν κουράγιο αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Τα βίντεο κάνουν πρεμιέρα στο κανάλι του ΕΟΤ στο YouTube όπου και μπορείτε να τα δείτε όλα.

Εμείς επιλέξαμε κάποια αντιπροσωπευτικά:

H Ελεωνόρα Ζουγανέλη τραγουδά από το σπίτι της τον «Κυρ- Αντώνη» του Μάνου Χατζιδάκι καθώς της θυμίζει όσα αγαπά στην Ελλάδα και το αφιερώνει σε όλους όσους μένουν σπίτι λόγω κορονοϊού.

Οι πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μας καλούν να πιούμε στη χαρά της ζωής, από το σπίτι, τραγουδώντας την πασίγνωστη άρια Libiamo από την όπερα του Βέρντι Τραβιάτα. Άλλος στο μπάνιο, άλλος στην κουζίνα, στην ταράτσα ή στη βεράντα, στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους όσους μένουν σπίτι λόγω κορονοϊού.

Ο Κωστής Μαραβέγιας από το σπίτι του στο Παγκράτι δίνει ένα μοναδικό one-man music show καθώς τραγουδά ως…ορχήστρα το γνωστό ιταλικό τραγούδι Ue Cumpare.

Ο δημοσιογράφος και blogger οινογαστρονομίας Θόδωρος (Ted) Λέλεκας μας ταξιδεύει από την κουζίνα του σπιτιού του στην Σαντορίνη μέσα από ένα ποτήρι κρασί Ασύρτικο, της γνωστής ποικιλίας του νησιού.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Σόνια Φίλη, Ειρήνη ΒασάλουΗ πρωτοβουλία μας #GreeceFromHome, έδειξε άμεσα αντανακλαστικά για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, λαμβάνοντας διεθνή αναγνώριση και εξαιρετικά σχόλια.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα