«Ο καλός, ο κακός και ο άσχηµος»

23:01 17/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ένιο Μορικόνε Ελλάδος συνεχίζοντας την πολυσχιδή δραστηριότητά του (προβολές συναυλιών του διάσηµου Ιταλού δηµιουργού σε πολιτιστικούς χώρους και µνηµεία, την κατασκευή τεράστιας προσωπογραφίας του σε τοίχο πολυκατοικίας της Λάρισας κοκ) επιθυµεί την προβολή της ταινίας «Ο καλός, ο κακός και ο άσχηµος» (“The good, the bad and the ugly” -1966) στον κινηµατογράφο Λαΐς -Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48 & Μεγ.Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραµεικός).

Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί

µε τη συνδιοργάνωση του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, υπό την αιγίδα της Αντιδηµαρχίας Πολιτισµού και Επιστηµών του ∆ήµου Λαρισαίων, µε σκοπό να τιµήσει τον µεγάλο Ιταλό συνθέτη Ennio Morricone καθώς και τα δύο εξαίρετα µουσικά θέµατα της ταινίας, των τίτλων και το «Έκσταση χρυσού».

Με την υποστήριξη της Ελληνικής Ραδιοφωνίας του ∆εύτερου Προγράµµατος και της εκποµπής Ροκ Συναναστροφές, της ΕΡΤ Λάρισας και της κινηµατογραφικής ιστοσελίδας icineman. Προτεινόµενες ηµεροµηνίες της εκδήλωσης ∆ευτέρα 14, Τρίτη 15, Τετάρτη 16, Πέµπτη 17 Ιανουαρίου 2019.

Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχηµος (Ιταλικά: Il buono, il brutto e il cattivo) είναι ένα Ευρωπαϊκό Γουέστερν παραγωγής 1966, σκηνοθετηµένο από τον Σέρτζιο Λεόνε, µε πρωταγωνιστές τον Κλιντ Ίστγουντ, τον Λι Βαν Κλιφ και τον Ίλαϊ Γουάλας στους αντίστοιχους ρόλους. Το σενάριο γράφτηκε από τους Έιτζ & Σκαρπέλι, Λουτσιάνο Βιντσεντζόνι και τον Λεόνε, βασισµένο σε ιστορία του Βιντσεντσόνι και του Λεόνε.

Ο υπεύθυνος φωτογραφίας Τονίνο Ντέλι Κόλι ήταν υπεύθυνος για την widescreen προοπτική της εικόνας και ο Έννιο Μορικόνε συνέθεσε τη διάσηµη µουσική της ταινίας. Είναι η τρίτη ταινία της Τριλογίας των ∆ολαρίων, µετά το Για Μια Χούφτα ∆ολάρια (1964) και το Μονοµαχία Στο Ελ Πάσο (1965).

Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από τρεις τυχοδιώκτες πιστολέρο που αναζητούν ένα σεντούκι χρυσού της Συνοµοσπονδίας, µέσα στο χάος της βίας των µαχών του Εµφύλιου πολέµου και τα στρατόπεδα αιχµαλώτων. Η ταινία ήταν µια συµπαραγωγή κινηµατογραφικών εταιρειών από τη ∆υτική Γερµανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα