Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – «Χαλάει σήμερα ο καιρός» (video)

10:40 19/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Χαλάει ο καιρός σήμερα στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, σε αντίθεση με τις νοτιότερες περιοχές και τα νησιά μας, που ο ήλιος θα είναι αρκετός.

ΣΗΜΕΡΑ
Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στα κεντρικά και βόρεια, με τοπικές βροχές αρχικά στο Β. Ιόνιο και στη συνέχεια στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Στερεά. Στις βορειότερες περιοχές θα έχουμε και σποραδικές καταιγίδες, που μάλιστα δεν αποκλείεται

το απόγευμα να είναι τοπικά έντονες στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Από το μεσημέρι βέβαια ήδη ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα, θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανότητα για λίγες μόνο μεσημεριανές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι το απόγευμα θα ενισχυθούν στο Ιόνιο, φτάνοντας από βόρειες διευθύνσεις τα 5-6 μποφόρ τοπικά και στο Αιγαίο θα πνέουν επίσης βοριάδες, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία, θα αγγίξει σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές τους 34-35 βαθμούς και τους 30-33 στα νησιά μας.

ΑΤΤΙΚΗ
Αρχικά ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε και θα σημειωθούν λίγες μπόρες στα δυτικά και βόρεια του Νομού. Μεταβλητοί άνεμοι και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 34 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λίγη παραπάνω συννεφιά και από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και από το βράδυ βοριάδες που θα φτάνουν και τα 5-6 μποφόρ τοπικά και θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ (ΠΕΜΠΤΗ)
Στα βορειοανατολικά λίγη συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες, στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο τις μεσημεριανές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν μπόρες στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι και η θερμοκρασία δε θα αλλάξουν σημαντικά.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Από την Παρασκευή βελτιώνεται και πάλι ο καιρός σε όλη τη χώρα και θα έχουμε μόνο λίγη συννεφιά στα ανατολικά και βόρεια, τις Σποράδες και την Εύβοια. Θα ενισχυθούν και πάλι οι βοριάδες έως 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι πολύ καλός, με αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Θα παραμείνουν οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ τοπικά και θα ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία το Σάββατο.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα