Ο Γ. Λύχνος για Δήμο Παξών – WTM 2017

15:54 10/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Παξών για 3η συνεχή χρονιά, συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «WTM 2017», που πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

«Η Word Τravel Μarket (W.T.M) αποτελεί ,το διεθνές τουριστικό γεγονός, και έναν σημαντικό δείκτη της κατάστασης του τουριστικού κλάδου και της ειδικότερα του τουριστικού ρεύματος της Αγγλικής αγοράς . Με την ολοκλήρωση της φετινής World Travel Market, ολοκληρώνεται η πρώτη ουσιαστική

‘’εξέταση’’ για το πώς θα ‘’τρέξει’’ η ερχόμενη τουριστική περίοδος, η οποία διαφαίνεται πολύ ευοίωνη για την Ελλάδα και για το Ιόνιο αρκεί να είμαστε ικανοί να ‘’δημιουργήσουμε’’ επαναλαμβανόμενους επισκέπτες – πελάτες», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ποιότητας ζωής και Τουρισμού Δήμου Παξών Γιώργος Λύχνος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο στην εν λόγω έκθεση και συμμετείχε σε συνέντευξη στο ελληνικό τηλεοπτικό και διαδικτυακό κανάλι ,HELLENIC TV ,συνεργείο του οποίου, προσκλήθηκε να επισκεφτεί το νησί τον ερχόμενο Μάιο.

«Η WTM αποτελεί κάθε χρόνο , μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης και πηγή πληροφόρησης τόσο από πλευράς τουριστικών τάσεων ,όσο και επαφών, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται συναντήσεις ‘’πρόσωπο με πρόσωπο- be to be’’ και ο Δήμος μας να λαμβάνει ενεργά μέρος σε τέτοια διεθνή γεγονότα», επισήμανε.

«Η γενική διάθεση και οι διάφορες συζητήσεις που έλαβαν χώρα στο αυτόνομο περίπτερο της ΠΙΝ , επιβεβαίωσαν ότι το καλοκαίρι του 2018 θα είναι ένα ‘’καλοκαίρι αισιοδοξίας’’ και μάλιστα είναι θετικά τα μηνύματα και από την Αγγλική αγορά, εάν η ισοτιμία ευρώ /λίρας δεν έχει μεγάλες διακυμάνσεις. Στην φετινή έκθεση συμμετείχαν πάνω από δεκαοκτώ χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού. Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα εξακριβωμένες από πηγές της ταξιδιωτικής αγοράς στην Αγγλία, ο όμιλος TUI εμφανίζει μια αύξηση της τάξης του 15% στις προκρατήσεις, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο», ανέφερε.

«Αντίστοιχα ο Thomas Cook φαίνεται να εμφανίζει μια μικρότερη αύξηση, περίπου στο 12-13%, ενώ η Jet2, η οποία ανοίγει συνεχώς προορισμούς στην Ελλάδα εκτοπίζοντας τον Thomas Cook από την δεύτερη θέση των αεροπορικών θέσεων, εμφανίζει αύξηση των προκρατήσεων περίπου 25% , ωστόσο υπάρχουν και οι ‘’συγκρατημένα αισιόδοξοι’’ που μιλάνε για 5-8% αύξηση συνολικά στην Ελληνική αγορά, πράγμα που δείχνει την γενική διάθεση των Άγγλων παρότι ‘’άνοιξε’’ ξανά η τουρκική αγορά.
Σημαντικές, μεταξύ άλλων, ήταν οι επαφές που έγιναν με ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους , διαχειριστές ταξιδιωτικών εμπειριών (blogger) και επιχειρηματίες του τουρισμού για την προβολή και προώθηση των Παξών, μερικούς από τους οποίους, καλέσαμε να επισκεφτούν το νησί μας και να το προωθήσουν μέσω των blog /διαδικτύου, ως τουριστικού προορισμού με έμφαση στην διαφορετικότητα, με brand ‘’7 μικρά νησιά , ένας Μεγάλος Μύθος’’ , με ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή του μοναδικού προορισμού ως συστάδα νησιών κατάλληλα τόσο για θαλάσσιο όσο και περιπατητικό τουρισμό», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία είχε και την γενική διεύθυνση του περίπτερου, εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Σπύρο Γαλιατσάτο και τον υπάλληλο της Τουριστικής Δ/σης της ΠΙΝ Γιώργο Παπαβλασόπουλο.

o Δήμος Κέρκυρας από τον Δήμαρχο Κ.Νικολούζο καi από υπάλληλο της Δ/σης Τουρισμού, ο Δήμος Κεφαλονιάς από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Ευάγγελο Κεκάτο , ο Δήμος Λευκάδος από τον Δήμαρχο Κώστα Δρακονταειδή και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Θανάση Περδικάρη .

Το περίπτερο μεταξύ άλλων επισκέφτηκαν, η Υπουργός τουρισμού ‘Ελενα Κουντουρά, καθώς και αρκετοί άλλοι.

«Θα θέλαμε να σημειώνουμε ότι η προσπάθεια για την προβολή των Παξών θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα ως βασική υποχρέωση και ανταποδοτικά, στους επαγγελματίες νησιού μας», πρόσθεσε ο κ.Λύχνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα