Ο Γ.Γ. Υποδομών για Ιόνια , οδικά έργα και καταστροφές.

11:26 29/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα έργα της Ιόνιας δεν τελείωσαν είπε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες από το Μεσολόγγι όπου βρέθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υποδομών Σταύρο Καραγκούνη .

Όπως ενημέρωσε ανατίθεται στον παραχωρησιούχο η εκπόνηση συμπληρωματικών μελετών αδαπάνως για το δημόσιο αντιπλημμυρικών στη διαδρομή της Ιόνιας. «Θέλουμε να έχουμε ώριμες μελέτες αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να αξιολογήσουμε και αμέσως να προχωρήσουμε σε δέσμη παρεμβάσεων», τόνισε κάτι που όπως είπε θα συμβεί και με την Ολυμπία

Οδό.

Αναφέρθηκε και σε ζητήματα καταστροφών κάνοντας γνωστό ότι προωθείται η πλήρης ωρίμανση μελετών , ώστε να γίνουν έργα αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσαν οι κατολισθήσεις στην Περίστα και την Κλεπά Ορεινής Ναυπακτίας.

Ανακοίνωσε επίσης την χρηματοδότηση μελέτης για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την ιόνια. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου, ώστε με έναν οργανωμένο φάκελο να γίνει αναζήτηση πόρων.

Συνολικά πάνω από 5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων και συγκεκριμένα για το δρόμο Αγρίνιο – Κουβαράς. Ακόμη με 6,3 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί το έργο Πογωνιά – Πλαγιά , ενώ προβλέπεται η ολοκλήρωση δύο έργων στο δήμο Θέρμου. Συγκεκριμένα η ολοκλήρωση του ημιτελούς έργου των οδικών δικτύων που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα Πίνδος και την ολοκλήρωση του δρόμου Μελίγκοβα – Αμβρακιά.

Για την σύνδεση του Μεσολογγίου με την Ιόνια ο κ.Δέδες τόνισε πως η υφιστάμενη σύνδεση καλύπτει επαρκώς το Μεσολόγγι και τα όποια αιτήματα θα εξεταστούν, ενώ για το έργο ΄Ακτιο- Αμβρακία είπε πως μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο θα πάει σε συμπληρωματικές συμβάσεις.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα