Ο φάκελος της Κύπρου στη Δ.Κ. Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης

21:03 23/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τους τέσσερις πρώτους τόμους με τα επίσημα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την κυπριακή τραγωδία του 1974 δώρισε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης ο Γιώργος Πάλλης, με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής. Η παραλαβή των μέχρι τώρα εκδοθέντων τόμων έγινε από τον Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Θοδωρή Παραδέλλη. Ο Βουλευτής αξιοποίησε

την ευκαιρία προκειμένου να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης, οι οποίοι του εξέθεσαν τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι ο «Φάκελος της Κύπρου» που εκδίδεται από κοινού με τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαλαμβάνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής από τον Φεβρουάριο του 1986 μέχρι και τον Μάρτιο του 1988, η οποία ως γνωστόν δεν κατέληξε σε κοινό πόρισμα. Τον Ιούλιο του 2017, η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε ομόφωνα την παράδοση του Φακέλου στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου και την από κοινού δημοσίευσή του. Θα εκδοθούν συνολικά 33 τόμοι, με ρυθμό περίπου έναν τόμο ανά μήνα.

The post Ο φάκελος της Κύπρου στη Δ.Κ. Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα