«Ο Δρόμος των Αγράφων» για δεύτερη χρονιά στο Βελλίδειο

15:52 27/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Κυριακή 29 Απριλίου από τις 10:00 το πρωί και με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα χορού», ο σύλλογος Αργιθεατών Βόρειας Ελλάδας, «ο Κατσαντώνης», διοργανώνει για δεύτερη χρονιά στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης την εκδήλωση «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ».

Πρόκειται για ένα πλούσιο πρόγραμμα με ενδιαφέροντα θέματα, που αφορούν την περιοχή της Αργιθέας και γενικότερα του ορεινού όγκου των Αγράφων

της νότιας Πίνδου, με στόχο οι παρευρισκόμενοι να γνωρίσουν τις ομορφιές, τις ιδιαιτερότητες και τον πολιτισμό της περιοχής και όσων εξαρτώνται από αυτά.

Το πρωί της Κυριακής στις 10:00 θα διεξαχθεί σεμινάριο χορών και λαογραφίας της Αργιθέας. Χοροδιδάσκαλος του σεμιναρίου θα είναι ο Αργιθεάτης με πλούσια βιογραφικό και εμπειρία Γιώργος Κόνιαρης.
Όσοι θα παρευρεθούν το μάθημα, θα λάβουν από τον σύλλογο Αργιθεατών β. Ελλάδας «ο Κατσαντώνης» βεβαίωση για την παρακολούθησή του. Το σεμινάριο γίνεται σε συνδιοργάνωση με την «Ένωση Πολιτιστικών Θορέων ν. Θεσσαλονίκης».

Στο δεύτερο μέρος που θα ξεκινήσει στις 12: το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από σημαντικούς καλεσμένους.

Πρώτος ομιλητής ο Νίκος Λυγερός με θέμα «Άγραφα και η στρατηγική τους σημασία», ακολουθεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων με ομιλητή τον Ιωάννη Κουτσοκώστα και θέμα «Άγραφα και Σαρακατσάνοι».

Στη παίρνει την σκυτάλη ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Νίκος Γιώτης ο οποίος θα μιλήσει για τους Ασβεστοχωρίτες που έλκουν την καταγωγή τους από τα Άγραφα.

Τελευταίος ομιλητής θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, Ηλίας Μαμαλάκης που θα τιμηθεί για τη σειρά εκπομπών του στην ΕΤ3 «ΧΩΜΑΤΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ» που παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο τον Κατσαντώνη και τα Άγραφα.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης θα υπάρξει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, όπου θα παρουσιαστούν χορευτικά συλλόγων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα