Ο Δήμος Ζακύνθου για την προβολή εθίμων του Πάσχα

12:55 11/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τηλεοπτικό συνεργείο από τον σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας «Star Channel», αποτελούμενο από τον δημοσιογράφο, Σπύρο Σιγούρο, και τον τεχνικό, Βασίλη Τζόκα, υποδέχθηκε ο Δήμος Ζακύνθου τις τελευταίες ημέρες, σε μια προσπάθεια να προβληθούν τα Ζακυνθινά έθιμα του Πάσχα και οι παραδόσεις μας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΕΡΤ Ζακύνθου, οι απεσταλμένοι του σταθμού πήραν συνέντευξη από τον Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά, ο οποίος κάλεσε

όλους να έρθουν στον όμορφο και φιλόξενο τόπο μας για τις ημέρες του Πάσχα, ενώ ειδική μνεία έκανε και στα τοπικά προϊόντα (κρασί, σταφίδα, λάδι, μαντολάτο, παστέλι, κλπ).

«Ως Δήμος Ζακύνθου έχουμε αγκαλιάσει όλες τις ξένες και εγχώριες δημοσιογραφικές αποστολές, διότι πρωταρχικός μας στόχος είναι η Ζάκυνθος να προβάλλεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Έχουμε καταφέρει πολλά έως τώρα, όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Στα πλαίσια αυτά κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βρίσκεται το νησί μας στις πρώτες επιλογές των τουριστών. Το ιδιαίτερο Ζακυνθινό Πάσχα είναι κάτι που πρέπει να το δει ο κόσμος και να το ζήσει με ευλάβεια και κατάνυξη. Σας περιμένουμε όλους», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι η προβολή των τοπικών εθίμων θα γίνει τη Μεγάλη Τρίτη ή τη Μεγάλη Τετάρτη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», την οποία παρουσιάζει η Ζήνα Κουτσελίνη και αρχίζει στις 12 το μεσημέρι.
Τέλος, το τηλεοπτικό συνεργείο θα ετοιμάσει και ένα ξεχωριστό βίντεο με τα αρχοντικά και τα πολιτιστικά μνημεία της Ζακύνθου, το οποίο θα προβληθεί σε άλλο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα