Ζάκυνθος: Καταγγελίες για απειλές και ένταση στο Δ.Σ.

14:16 26/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Απειλές για τη ζωή του, από αγνώστους, δέχεται ο εργολάβος που έχει αναλάβει εργασίες για την εγκατάσταση της ενδιάμεσης λύσης στην περιοχή του »Λίβα», όπως κατήγγειλαν στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς και ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Παν. Μυλωνάς. ‘’Οι απειλές είναι ο λόγος που έχουν σταματήσει οι εργασίες στο χώρο’’, είπε ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ.

Οι καταγγελίες έγιναν στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στη συζήτηση για την ένταξη του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή και τη χρηματοδότηση του. Υπέρ ψήφισαν οι σύμβουλοι

της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας, ενώ ‘’παρών’’ ψήφισαν οι σύμβουλοι της ‘’Ζακυνθινής Αναγέννησης’’ και της ‘’Λαϊκής συσπείρωσης‘’.

Ως ‘’ιστορική απόφαση ‘’χαρακτήρισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ, την ένταξη και την χρηματοδότηση του έργου, καθώς ο νομός βρίσκεται στα πρόθυρα να αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δρόμους, όπως την χειμερινή περίοδο. ‘’Δίχως ακριβή στοιχεία για το κόστος που πρόκειται να πληρώσουν οι κάτοικοι και χωρίς μελέτη για την λειτουργία του έργου, ψηφίζουμε παρών’’, υποστήριξαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Προηγουμένως η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διεξήχθη σε τεταμένη ατμόσφαιρα με αφορμή την κλήτευση των συμβούλων από την πλειοψηφία και την μείζονα μειοψηφία, να καταθέσουν στην ανακρίτρια για τις εντολές πληρωμών με χαλκευμένα στοιχεία από την δημοτική αρχή σε εργολάβο και τις ευθύνες των δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία έχει καταθέσει στην δικαιοσύνη ο επικεφαλής της ‘’Ζακυνθινής Αναγέννησης’’ Αντ. Κασσιμάτης, ο οποίος δέχτηκε τις λεκτικές επιθέσεις των συναδέλφων του που κατέθεσαν στην ανακρίτρια και αυτών που συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή, αλλά και για την επιμονή του να ζητά εξηγήσεις για τις ενέργειες του δημάρχου για να κλείσει η επιχείρηση στην οποία έγινε το περιστατικό που κατέληξε με το θάνατο του νεαρού Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα