Ο Δήμαρχος Ζακύνθου για φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»

14:14 24/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα εγκαίνια του φεστιβάλ γαστρονομίας-«Κερνάμε Ελλάδα-Ζάκυνθος 2017»-το οποίο διεξάγεται στο μόλο του Αγίου Διονυσίου στο λιμάνι του νησιού, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο κ.Κολοκοτσάς, ανέφερε τα εξής:
«Είναι πλέον περισσότερο από εμφανής η ανάγκη να οδηγήσουμε τον Ζακυνθινό τουρισμό σε νέους ορίζοντες και σε νέα πεδία δραστηριότητας.
Ο λεγόμενος γαστρονομικός

τουρισμός αρχίζει να σχηματοποιείται στην Ελλάδα και να συγκροτεί έναν πολλά υποσχόμενο τομέα τουριστικής ανάπτυξης όπου αν συνδυαστεί με τους ήδη υπάρχοντες, θα μπορέσει να αναβαθμίσει αισθητά το συνολικό τουριστικό προϊόν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Και αυτό γιατί η γαστρονομία όταν βασίζεται σε ντόπια υλικά και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής, μπορεί από μόνη της να αποτελέσει επαρκή λόγο για να επισκεφθεί κάποιος μια ξένη χώρα.
Τα οφέλη από την ανάπτυξη του συγκεκριμένου είδους τουρισμού είναι πολλαπλά: Από τη μια αναβαθμίζεται το τουριστικό μας προϊόν, και από την άλλη τοπικοί αγροτικοί παραγωγοί έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν τα εισοδήματά τους και να προσφέρουν τα προϊόντα τους σε μια ολοένα αναπτυσσόμενη αγορά. Όλα αυτά όταν συνδέονται και με τον πολιτισμό μας, τότε τα αποτέλεσματα είναι θαυμαστά».

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση πλαισίωσε και η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου.

Keywords
Τυχαία Θέματα