Ο Δ. Κατσαρής μιλά για τη σύλληψη του Κ. Σακκά (audio)

12:56 8/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κώστα Σακκά, Δημήτρης Κατσαρής, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» του Πρώτου Προγράμματος, για τις συνθήκες σύλληψης του πελάτη του και την εικόνα, που καλλιεργείται από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο κ. Κατσαρής διέψευσε όσα δημοσιεύθηκαν αρχικώς, περί μεγάλης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής και είπε, ότι η σύλληψη του Κώστα Σακκά και του Μάριου Σεϊσίδη, έγινε από τυχαίο γεγονός, όταν

αρνήθηκαν να σταματήσουν σε αστυνομικό έλεγχο.

Ο κ. Κατσαρής κατήγγειλε, ότι κατά την διάρκεια της καταδίωξης του πελάτη του, που γινόταν για τροχαία παράβαση, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον τόσο αυτού, όσο και του Μάριου Σεϊσίδη «σε ευθεία βολή», παρόλο, που κανείς από τους καταδιωκόμενους (οι οποίοι εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να διαφύγουν με τα πόδια) δεν έφερε κάποιου τύπου όπλο. Το γεγονός ότι δεν οπλοφορούσαν «λέει κάτι για το προφίλ τους σε σχέση με το προφίλ, που πάνε να φτιάξουνε διάφοροι μηχανισμοί» υπογράμμισε ο κ. Κατσαρής.

Ο συνήγορος του Κώστα Σακκά, ενημέρωσε ότι μέχρι την ώρα της συνέντευξης (2,5 ώρες πριν από την εκδίκαση) δεν είχε την δικογραφία στα χέρια του και κατήγγειλε επίσης, πως «όταν τους έχουνε συλλάβει πια, εκεί υπήρχε μια υπερβολική άσκηση βίας επάνω τους, ένας άγριος ξυλοδαρμός, δηλαδή μέχρι 20 άτομα χτυπάγανε έναν άνθρωπο κλεισμένο σε ένα χώρο 2 τετραγωνικών». Ο κ. Κατσαρής είπε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν εξεταστεί από ιατροδικαστή και τα στοιχεία βρίσκονται στην δικογραφία.

Ο κ. Κατσαρής υπενθύμισε ότι ο Κώστας Σακκάς παραπέμφθηκε σε 3 δίκες για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και έχει αθωωθεί γι’ αυτές τις κατηγορίες κι έχει μείνει η καταδίκη του για την πρώτη πράξη της σύλληψής του, την οπλοκατοχή.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Κατσαρής τόνισε πως «αν ο Κώστας ο Σακκάς δεν είχε κάνει αυτή την επιλογή ελευθερίας, που έκανε και είχε παραμείνει κρατούμενος, αυτή τη στιγμή, που μιλάμε σήμερα, θα είχε εκτίσει την ποινή, που του επιβλήθηκε από τη Δικαιοσύνη και θα ήταν ελεύθερος».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα