Ο αρχιεπίσκοπος εγκαινίασε το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

09:06 2/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη τα εγκαίνια του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων.
Πρόκειται για δράση της Μητρόπολης Ιωαννίνων, η οποία αναπτύσσεται σε εκτάσεις του Καμπέρειου Ιδρύματος, στην παραλίμνια περιοχή, όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών, με σκοπό τα Γιάννενα να κατακτήσουν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες στον τομέα της ανακύκλωσης.
«Τα άχρηστα εδώ μπορούν να γίνουν χρήσιμα και μέσα απ’ αυτά να βοηθηθούν οι

ανήμποροι», σημείωσε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος «η ανακύκλωση έχει αναδειχθεί σε κίνημα στην περιοχή μας. Το Κέντρο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, ενός προγράμματος κυκλικής οικονομίας για το περιβάλλον» ενώ συμπλήρωσε ότι η παρουσία του Κέντρου θα συνδυαστεί με τον πρωτογενή τομέα και την λειτουργία της Γεωργικής Σχολής στη Βελλά.
Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Μητρόπολη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ρεκόρ Γκίνες θα γίνει πραγματικότητα.
Στα βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην διαχείριση των απορριμμάτων αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, κάνοντας ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η Ήπειρος είναι η μοναδική περιοχή της χώρας που δεν πληρώνει κανένα πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς δεν λειτουργούν στην περιοχή χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων.
Την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου χαιρέτησαν επίσης ο Γιώργος Κρεμλής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Κώστας Δήμτσας επικεφαλής στην «Αποστολή».
Την συνέχιση των δράσεων ανήγγειλε ο Πρόεδρος της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» Παύλος Ραβάνης, καλώντας τους πολίτες να βοηθήσουν ώστε να πραγματοποιηθεί το ρεκόρ Γκίνες μέσα σε μία βδομάδα.
Η εκστρατεία ανακύκλωσης θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 7 Μαΐου στις οκτώ το πρωί.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα