Ο Αναστ.Μαρίνος για συνάντηση με Α.Στεμπίλη – πυρκαγιές

14:50 15/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη ο δασικός πλούτος του νησιού μας και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι πυροσβέστες, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Αναστάσιος Μαρίνος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, Ανδρέα Στεμπίλη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μαρίνος τίμησε τον κ. Στεμπίλη, σημειώνοντας πως στο πρόσωπο του Διοικητή τιμά και όλους τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση των περσινών πυρκαγιών, οι οποίες συνολικά ήταν 148!
«Δυστυχώς, η Ζάκυνθος αντιμετώπισε

οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, αφού είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μόλις μία ημέρα του Αυγούστου εκδηλώθηκαν πενήντα διαφορετικές εστίες, με αποτέλεσμα να υπάρχει διασπορά των λιγοστών πυροσβεστικών δυνάμεων.
Παρά το γεγονός πως υπάρχουν πορίσματα για τα αίτια των πυρκαγιών και αναλυτικές περιγραφές για τα όσα τραγικά συνέβησαν, η Ζακυνθινή κοινωνία δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για τους εμπρηστές και τους τυχόν ηθικούς αυτουργούς και το χειρότερο είναι πως παραμένουν ατιμώρητοι.
Το φυσικό περιβάλλον είναι η πηγή οξυγόνου και αν δεν το προστατεύσουμε από όσους το επιβουλεύονται τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα χρόνο με το χρόνο.
Πόσοι μήνες θα χρειαστούν ακόμη για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι; Τι νόημα είχε η επίσκεψη των Υπουργών της κυβέρνησης στη Ζάκυνθο, αφού οι εξαγγελίες τους δεν έχουν υλοποιηθεί; Τελικά η εναέρια επίβλεψη της καταστροφής έγινε μόνο για επικοινωνιακούς λόγους;
Όσοι έχουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους, οφείλουν και υποχρεούνται να τρέξουν γρήγορα τις διαδικασίες που υποσχέθηκαν και για τις οποίες έχουν και την αρμοδιότητα. Εκτός κι αν… πάσχουν από αδιαφορία για τη Ζάκυνθο και τις ανάγκες των κατοίκων», επισημαίνει ο κ.Μαρίνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα