Ο Nicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής συμπράττουν με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στο Μέγαρο

11:37 13/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Νicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής συναντιούνται, την Τρίτη 13 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μια συναυλία με τη σύμπραξη της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, αφιερωμένη στους σκοπούς του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους.

Ο Ιταλός μαέστρος και συνθέτης Nicola Piovani, από τους σημαντικότερους συνθέτες κινηματογραφικής

μουσικής -και όχι μόνο-, βραβευμένος με Όσκαρ, έρχεται στην Ελλάδα για να συμμετάσχει με τον πιανίστα και συνθέτη Στέφανο Κορκολή, σε μια μοναδική συναυλία για την υποστήριξη του Ιδρύματος, που έχει σκοπό να ξαναδώσει το χαμόγελο ζωής σε άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια.

Ένα σύνολο 80 μουσικών, με τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο, υπό τη διεύθυνση των Αναστάσιου Συμεωνίδη, καλλιτεχνικού διευθυντή των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, και Nicola Piovani, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ξεχωριστή βραδιά με καλλιτεχνική και ανθρωπιστική διάσταση.

Το Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές για Όλους) έχει ανθρωπιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και κύριος σκοπός της λειτουργίας του είναι να χειρουργούνται παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες σε αναπτυσσόμενες χώρες και σε ασθενείς οικονομικά ομάδες.
Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος και το μήνυμα της βραδιάς είναι ότι «Η ζωή είναι ωραία», όπως μας το υπενθυμίζει ο Maestro Nicola Piovani στην ομότιτλη ταινία (“La Vita è bella”-1997) με τον Roberto Benigni.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Τρίτη 13 Μάρτιου 2018
Ωρά έναρξης: 8.30 το βράδυ

Τιμές εισιτηρίων:
25e, 40e, 50e, 70e
φοιτητικά (Γ’ ζώνη):15e
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (και διάλειμμα 20’)

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τηλ. 210 7282333

The post Ο Nicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής συμπράττουν με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στο Μέγαρο appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα