Ο Jimi Hendrix 50 χρόνια μετά: Αφιέρωμα του Kosmos 93,6

23:25 17/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μία αποκλειστική δήλωση στο Kosmos και τον Πέτρο Αδάμ, ο μπασίστας Billy Cox, μέλος των Band Of Gypsys του Jimi Hendrix, με τους οποίους εμφανίστηκε και στο Woodstock, ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του πιο εμβληματικού κιθαρίστα της σύγχρονης μουσικής:

«Ο Τζίμι Χέντριξ μας θυμίζει τι σημαίνει

πραγματική ευλογία για κάποιον που, ενώ κατέχει ένα θεόσταλτο ταλέντο, παραμένει ταπεινός. Μέσα από την ταπεινότητά του κέρδισε την αθανασία και αυτό εξηγεί γιατί ο Τζίμι παραμένει εξίσου σημαντικός για τον 21ο αιώνα όπως ήταν και για τον 20ο» Billy Cox, The Last Gypsy

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, την ημέρα που συμπληρώνονται ακριβώς 50 χρόνια από τον θάνατο του Jimi Hendrix, στο Kosmos:

– Ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος και ο Γιάννης Δημητριάδης, από τις 10:00 ώς τις 12:00, ολοκληρώνουν το καθημερινό τους αφιέρωμα με απροσδόκητες διασκευές ενός τραγουδιού του J.Hendrix από καλλιτέχνες του ροκ αλλά και της τζαζ.

– O Ιωσήφ Βάγγερ, από τις 12:00 ώς τις 14:00, επιλέγει τραγούδια που επηρέασαν τον Hendrix στα χρόνια της νεότητάς του και όσο εργαζόταν ως session μουσικός για άλλους καλλιτέχνες και του έδωσαν ιδέες και έμπνευση.

– O Πέτρος Αδάμ, από τις 20:00 ώς τις 22:00, μεταδίδει σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα με πρωταγωνιστή τον μεγάλο ρόκερ, ανάμεσά τους κι ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε μια εβδομάδα πριν τον θάνατο του.

Και μην ξεχάσετε να ακούσετε τη λίστα του Kosmos [kosmosradio] στο Spotify με 50 επιλεγμένα τραγούδια του Jimi Hendrix στις καλύτερες εκτελέσεις!

Η μουσική που ακούει ο Kosmos

Info

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Jimi Hendrix… 50 χρόνια μετά

Live Streaming: webradio.ert.gr/kosmos

Facebook: 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα