Ντούσκος, Τεντόγλου, Εθνική πόλο και Πετρούνιας χάρισαν στιγμές δόξας στην Ελλάδα στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες

17:20 8/8/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέσσερα μετάλλια (δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο) ήταν η συγκομιδή της ελληνικής αποστολής στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Στέφανος Ντούσκος στην κωπηλασία στο μονό σκιφ, άνοιξε τον… λογαριασμό της Ελλάδας στο Τόκιο με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο αγώνισμα.

Ακολούθησε ο Μίλτος Τεντόγλου με το χρυσό μετάλλιο που πήρε στον τελικό του μήκους, ενώ την ίδια ημέρα η σκυτάλη πέρασε στον Λευτέρη Πετρούνια που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των κρίκων.

Το

τελευταίο μετάλλιο (ασημένιο) ήρθε σήμερα στην τελευταία ημέρα των Αγώνων από την Εθνική ομάδα πόλο που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στην ιστορία της κλείνοντας για τα ελληνικά χρώματα την αυλαία στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ελληνική αποστολή ωστόσο είχε αρκετές διακρίσεις στο Τόκιο με πολλά πλασαρίσματα στην πρώτη οκτάδα.

Αναλυτικά:

Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Εμμανουήλ Καραλής άγγιξαν το βάθρο των νικητών καθώς κατέλαβαν την τέταρτη θέση στους τελικούς του επί κοντώ.

Την πέμπτη θέση πήραν η Χριστίνα Μπούρμπου με την Μαρία Κυρίδου στη κωπηλασία στη δίκωπο.

Πέμπτος τερμάτισε στον τελικό των 50μ ελεύθερο ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ενώ την ίδια θέση πήρε και ο Άλκης Κυνηγάκης στη μαραθώνια κολύμβηση.

Η Άννα Κορακάκη κατέλαβε την έκτη θέση δύο φορές τόσο στα 25μ σπορ πιστόλι, όσο και στα 10μ αεροβόλο.

Η Ελισάβετ Τελτσίδου στο τζούντο στην κατηγορία -70κ κατέλαβε την έβδομη θέση ενώ, η Φανή Τζέλη τάε κβόν ντο στην κατηγορία 57κ πήρε την 7η θέση.

Στην όγδοη θέση τερμάτισε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 χλμ βάδην, ενώ την όγδοη θέση κατέλαβε και η Νικόλ Κυριακοπούλου στον τελικό του επί κοντώ

Οι ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στα σκάφη 470 κατέλαβαν την όγδοη θέση και τέλος ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την Μαρία Σάκκαρη κατέλαβαν την όγδοη θέση στο διπλό μικτό στο τένις

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ντούσκος, Τεντόγλου, Εθνική πόλο και Πετρούνιας χάρισαν στιγμές δόξας στην Ελλάδα στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντούσκος Τεντόγλου Εθνική, Πετρούνιας, Ελλάδα, 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες,ntouskos tentoglou ethniki, petrounias, ellada, 32ous olybiakous agones