Ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών ζήτησε από την Καρδίτσα ο Π. Καμμένος

21:06 13/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Καρδίτσα βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος και από τα τοπικά γραφεία του κόμματος παραχώρησε συνέντευξη τύπου, πλαισιωμένος από υποψήφιους ευρωβουλευτές.
Ο κ. Καμμένος ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου, με αφορμή

το γεγονός ότι βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις εκλογές, ζητώντας ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών, σημειώνοντας ότι μόνο έτσι ο λαός θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει τις απόψεις όλων των κομμάτων για τις ευρωεκλογές. Είπε δε ότι μέχρι τώρα «ακούσαμε όλα τα άλλα εκτός από θέσεις για τις ευρωεκλογές. Εμείς κατανοούμε γιατί. Για πρώτη φορά έχουμε τρία κόμματα σε ένα , ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ. Το σοσιαλιστικό κόμμα που είναι τρία σε ένα, με το λαϊκό κόμμα της Ν.Δ. , που έχουν ταυτόσημες απόψεις για την Ευρώπη. Συγκυβερνούν στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε., είναι τα δύο κόμματα που ουσιαστικά παραβιάζουν την ίδια τη σύσταση της Ε.Ε. Δεν μιλάνε για την Ευρώπη των εθνών κρατών, αλλά για μια Ευρώπη που επιβλήθηκε από τη γερμανική διακυβέρνηση. Μίλησε για όργανα που δεν υπάρχουν σε καμία ευρωπαϊκή συνθήκη, όπως το eurogroup: Το ανακαλύψαμε, το θεσμοθετήσαμε παράνομα, το βάζουν να λειτουργεί και να παίρνει αποφάσεις για τις τύχες των λαών. Είναι το όργανο που χρησιμοποιήθηκε για να εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό και να παραβιάσει τα εθνικά δικαιώματα των λαών. Αντί για μία Ευρώπη, στην οποία όλες οι χώρες θα έχουν τον ίδιο λόγο έχουμε τη Γερμανία να διατάζει και τους άλλους να εκτελούν. ΟΙ ΑΝΕΛ ζητούν το ντιμπέιτ, δεν πιστεύουμε σε μια Ευρώπη κατάργησης των θρησκειών, υποστολής των σημαιών, κατάργησης της κυριαρχίας των λαών και μετατροπής των χωρών σε νομαρχίες». Βλέπουμε τα κόμματα να αλλοιώνονται με περίεργους υποψηφίους. Δεν είναι τυχαίο, είπε ο κ. Καμμένος, που ο κ. Ψαριανός είναι υποψήφιος με τη ΝΔ. Εξέφρασε δημόσια την αποκαθήλωση των συμβόλων από σχολεία. Ο κ. Καιρίδης είναι επίσης με τη Ν.Δ. ο οποίος εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Δεν είναι τυχαίο να βλέπουμε το ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά υπάρχει βασιλική συνιστώσα, η κ. Κουντουρά, και ο κ. Κόκκαλης, εκπρόσωπος της διαπλοκής. Και τα άλλα κόμματα ανέφερε ο κ. Καμμένος αντί να προτείνουν υποψηφιότητες ευρωβουλευτών που να έχουν βιογραφικό και να μπορούν να εκπροσωπήσουν εθνικές θέσεις, προβάλλουν τραγουδιστές και παρουσιαστές τηλεπαιχνιδιών, ανθρώπους που δεν έχουν προτάσεις για την ευρωβουλή, ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν ουτε καν τον τόπο καταγωγής τους.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι με την εξέλιξη του συγκεκριμένου προεκλογικού αγώνα, φαίνονται και οι προθέσεις των κομμάτων όχι μόνο για τις ευρωεκλογές αλλά και για το «αύριο» της διακυβέρνησης του τόπου.
Χαρακτήρισε θλιβερό το βίντεο του κ. Κοτζιά από τη Γερμανία, όπου πήγε να συνομιλήσει με πολίτες, ανέφερε ότι όταν Έλληνας της ομογένειας τον ρώτησε για τη Μακεδονία τον αποκάλεσε φασίστα και όταν άλλοι ομογενείς ζήτησαν το λόγο, τους αποκάλεσε χουντικούς. Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για ανθρώπους που ουδέποτε ζήτησαν την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά είναι μονίμως διορισμένοι, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι θεωρεί επιτυχία του που κατάφερε να ξηλώσει τον κ. Κοτζιά από υπουργό εξωτερικών
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ αναφέρθηκε και στον Πρόεδρο της Ν.Δ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποιος προανήγγειλε εργασιακό μεσαίωνα, όπως είπε χαρακτηριστικά, με τη δήλωσή του για εφτά μέρες εργασίας την εβδομάδα. Ουσιαστικά μιλάνε για κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει συνιστώσα τον προδότη του πατέρα του, τη Ν.Δ. των υβριστών, των άκρων, των νεοφιλελεύθερων φιντανιών που θέλουν να καταργήσουν κάθε μέτρο προς όφελος των εργαζόμενων. Στις Ευρωεκλογές οι Έλληνες έχουν να αποφασίσουν αν θέλουν να ψηφίσουν για εκπροσώπους στην ευρωβουλή πολιτικά γενόσημα ή αν θέλουν να επιλέξουν ανθρώπους από την κοινωνία που έχουν ο καθένας τη δική του ιστορία, που είναι γονείς, αγρότες, αξιωματικοί.
Συνεχίζοντας ο κ. Καμμένος είναι ότι οι ΑΝΕΛ είναι το αναγκαίο καλό. «Κάναμε πράξη τη σταθερότητα. Αν ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός το οφείλει σε εμάς. Διαφυλάξαμε συντάξεις, δώσαμε αναδρομικά, 13ο μισθό, είναι δική μας επιτυχία η μείωση του ΦΠΑ. Διασφαλίσαμε τη σταθερότητα, είχαμε κόκκινες γραμμές και αποχωρήσαμε όταν αυτές σπάσανε με τη συμφωνία των Πρεσπών. Στο σημείο αυτό απηύθηνε ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη να πει τη θέση της ΝΔ επί του θέματος, σε τι διαφέρει από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά. Τόνισε δε ότι οι ΑΝΕΛ θα παλέψουν για την ακυρότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών στους διεθνείς οργανισμούς.
Ερωτηθείς για πιθανή συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ποτέ καμία πιθανότητα να σχηματίσει κυβέρνηση με εθνικούς αποστάτες . Ούτε θα συγκυβερνήσουμε, όπως είπε, με αυτούς από τη στιγμή που θα τους περιλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτιά του. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπήρξε σύγκρουση με την αριστερή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τέθηκαν όροι . Ωστόσο, είπε, δε θα δεχθώ ύπουλα μαχαιρώματα και λέω «όχι» σε προδότες, όπως ο Κουίκ, ο Κόκκαλης, η Χρυσοβελώνη. Θα πρέπει να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν περιλάβουν αυτούς, εμάς θα πρέπει να μας ξεχάσουν. Το ίδιο ισχύει για τους αντίστοιχους στη Ν.Δ. Μπορώ να συνεργαστώ με ανθρώπους που είναι στο κλίμα της ΝΔ του Κώστα και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθως και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όχι όμως με ανθρώπους όπως ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης
Μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι έχει πίστη στον ελληνικό λαό και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα εμπιστευτούν τους υποψήφιους των ΑΝΕΛ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα