Ντ. Τραμπ: «Σηκώθηκε και έφυγε» από τη συνάντηση με τους Δημοκρατικούς

10:58 10/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πάνω από 50.000 μετανάστες συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, , 27.000 εξ αυτών βρίσκονταν «οικογενειακώς παράτυπα» στις ΗΠΑ, προερχόμενοι κυρίως από φτωχές χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Το «ρεκόρ συλλήψεων» ανακοινώθηκε την ώρα που οι δημοσκοπήσεις προειδοποιούν ότι η κοινή γνώμη δεν δικαιολογεί την επιμονή του προέδρου Τραμπ για Τείχος στα σύνορα με το

Μεξικό και τού επιρρίπτει ευθύνες για το shutdown, που επηρεάζει περί το 1/4 των λειτουργιών της κυβέρνησης και αφήνει απλήρωτους 800.000 Αμερικανούς.

The majority of Americans are against Trump on the wall and the shutdown | Analysis by CNN's Harry Enten pic.twitter.com/czgucKynSr

CNN Politics (@CNNPolitics) January 10, 2019

«Σηκώθηκε και έφυγε» από τη συνάντηση με τους Δημοκρατικούς

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου αξιώνει 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια από το Κογκρέσο για να χρηματοδοτηθεί το Τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, αφού, όπως υποστήριξε και στο χθεσινό διάγγελμά του στις μεταναστευτικές ροές κρύβονται «εγκληματίες» και «τρομοκράτες».

Αφού βρέθηκε για πολλοστή φορά αντιμέτωπος με την εναντίωσή των αντιπολιτευόμενων Δημοκρατικών στα σχέδιά του, ο Ντόναλντ Τραμπ βρόντηξε την πόρτα την Τετάρτη κι αποχώρησε από τις τελευταίες διαπραγματεύσεις.

Τραμπ: Ήταν «απόλυτο χάσιμο χρόνου»

«Ρώτησα τι θα συμβεί σε 30 μέρες αν γρήγορα επαναφέρω τη λειτουργία, πρόκειται να εγκρίνετε την Ασφάλεια των Συνόρων, που περιλαμβάνει ένα Τείχος ή ένα Τείχος από χάλυβα; Η Νάνσι ((Πελόζι, Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων) είπε ΟΧΙ. Είπα χαίρετε, τίποτα άλλο δεν έχει αποτέλεσμα», είπε ο Τραμπ στο twitter.

Στην πολιτική αυτή αντιπαράθεση οφείλεται η μερική παράλυση των υπηρεσιών του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους από την 22α Δεκεμβρίου. Πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν λειτουργούν και περίπου 800.000 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι καταφεύγουν σε διαδικτυακό έρανο

Απλήρωτοι εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες, σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του ομοσπονδιακούς κράτους στρέφονται σε διαδικτυακούς εράνους για να καλύψουν τα έξοδά τους.

Help government employees!!!! #Attention #BecauseofYou #GoFundMeWall

Aaron Lanier (@aaronkcrump) January 9, 2019

Τα διαδικτυακά αιτήματα χρηματοδότησης έχουν συγκεντρώσει πάνω από 100.000 δολάρια τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ιστοτόπου GoFundMe, Κάθριν Σίσι.

«Η μαμά μου δεν μπορεί να βρει δεύτερη δουλειά επειδή εμείς είμαστε η δεύτερη δουλειά της», έγραψαν δύο παιδιά 12 και 14 ετών, ζητώντας βοήθεια.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα