Ντ. Μπακογιάννη: «Ο Αλ. Τσίπρας στήνει ηρωική έξοδο»

16:05 8/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

“Ο Αλ. Τσίπρας στήνει το χαλί της ηρωικής εξόδου του από την κυβέρνηση» με αφορμή την επικείμενη ομιλία του πρωθυπουργού για τον προϋπολογισμό, εκτίμησε η πρώην Υπουργός και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη που σήμερα βρίσκεται στη Λάρισα, πρώτο σταθμό του κύκλου διαβουλεύσεων της ΝΔ

για το νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης που προτείνει.
Για να έλθει η ανάπτυξη, σημείωσε η κ. Μπακογιάννη, χρειάζεται η κυβέρνηση της χώρας να στηρίζει την επιχειρηματικότητα και να μην ποινικοποιεί το κέρδος. Η ανάπτυξη δεν θα έλθει με 3-5 επενδύσεις από το εξωτερικό. Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, λέγοντας πως «έδιωξε μια συμφωνημένη επένδυση από την οποία ο ελληνικός λαός έχασε 400 εκ. ευρώ, ποσό που θα φορτωθεί στις πλάτες του με νέους φόρους και απώλεια θέσεων εργασίας».
«Ναι η ΝΔ συμφωνεί και θα προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις» τόνισε η πρώην Υπουργός, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την ένταξη του συνόλου της ελληνικής περιουσίας στο Υπερταμείο, δεσμεύοντας το για 99 χρόνια».
Με αφορμή την τριμερή συνάντηση που έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον Κύπριο πρόεδρο κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχουκ. ,στο Ισραήλ, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η κατασκευή του αγωγού EastMed για τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της ΑΟΖ της Κύπρου, η κ. Μπακογιάνη αναφέρθηκε «στην σπουδαιότητα και στη χρησιμότητα της συνεργασίας για τη μεγιστοποίηση των οικονομικών πλεονεκτημάτων, αν και δεν είναι σαφής ο πλούτος των κοιτασμάτων».
Για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε την μεγάλη ανησυχία της «γιατί δεν υποτιμώ τις δηλώσεις Ερντογάν και δεν πιστεύω πως γίνονται για εσωτερική κατανάλωση». Επανέλαβε το αίτημα για σύγκλιση του συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής για να συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας και σημείωσε πως είναι άκρως ανησυχητική «η σχέση μεταξύ των Υπουργείου Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας που ερίζουν για το ποιος έχει την πρώτο λόγο για τα εξωτερικά ζητήματα».
Αναφερόμενη στο θέμα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δείχνουν προβάδισμα στη ΝΔ αλλά και αδιαφορία για τους πολιτικούς αρχηγούς, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «η κοινωνία είναι με τα χέρια ψηλά, οργισμένη και θυμωμένη. Ο κ. Τσίπρας τους έταξε λαγούς με πετραχήλια» και χαρακτήρισε «άθλο» την αντιστροφή του κλίματος από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγεία της ΝΔ.
Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της, είχε συνάντηση με τη διοίκηση του ΣΘΕΒ και το απόγευμα συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ. Το βράδυ στις 8.00 η βουλευτής της ΝΔ θα μιλήσει σε επιχειρηματικό δείπνο του ΣΘΕΒ.

Keywords
Τυχαία Θέματα