Νομικά δηλώνουν ότι θα κινηθούν για το θέμα των σκουπιδιών οι ξενοδόχοι της Ζακύνθου

20:11 10/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπουν οι ξενοδόχοι της Ζακύνθου για το αδιέξοδο με τη διαχείριση των σκουπιδιών, υποστηρίζοντας πως αποτελούν απειλή για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος ξενοδόχων Λαγανά, το νησί παραμένει εδώ και μήνες στην ίδια τραγική κατάσταση, με τους τόνους των συγκεντρωμένων σκουπιδιών να αποτελούν πλέον σοβαρές εστίες μόλυνσης και να απειλούν την υγεία των κατοίκων.
Μάλιστα, επισημαίνει, ότι βρισκόμαστε 3 μόνο μήνες πριν την έναρξη της

τουριστικής περιόδου και οι τουριστικοί πράκτορες «έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου» ότι εφόσον δεν εξευρεθεί μία λύση άμεσα για τα σκουπίδια, θα τεθεί θέμα με ακυρώσεις κρατήσεων.
«Τους τελευταίους μήνες οι ξενοδόχοι συμμετείχαν σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, συσκέψεις και επαφές με τις τοπικές αρχές και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να εξευρεθεί λύση για τα σοβαρό αυτό πρόβλημα, αλλά, οι προτάσεις και οι διαβεβαιώσεις ήταν πολλές, χωρίς όμως αποτέλεσμα», υπογραμμίζουν τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων ξενοδόχων του νησιού.
«Για τελευταία φορά, καλούμε τον Ζακυνθινό υπουργό και τοπικό βουλευτή, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο και τον ΦΟΣΔΑ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αφήσουν στην άκρη τις όποιες αντιπαραθέσεις και από κοινού, αυτή την ύστατη στιγμή, να εξεύρουν μία λύση, σήμερα κιόλας», προσθέτουν οι ξενοδόχοι.
Με νόημα υπενθυμίζουν πως η οικονομία του τόπου μας εξαρτάται κυρίως από τον τουρισμό και ενδεχόμενη παράταση του προβλήματος θα πλήξει ανεπανόρθωτα όλες ανεξαρτήτως τις τοπικές παραγωγικές τάξεις, καθώς και ότι οι ξενοδόχοι στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες όλων, επιδεικνύοντας ανοχή και υπομονή προκειμένου να βρεθεί λύση, αλλά επειδή έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος χωρίς διέξοδο και η κατάσταση αυτή θα έχει σοβαρές και απρόβλεπτες επιπτώσεις, δηλώνουν ότι θα κινηθούν νομικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα