Νερό στις βρύσες τους θα έχουν σύντομα Νικιά και Εμπορειός Νισύρου

11:05 25/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχή παροχή πόσιμου νερού χωρίς προβλήματα θα έχουν σύντομα δύο οικισμοί στη Νίσυρο που ως τώρα εξυπηρετούνταν με βυτιοφόρα. Πρόκειται για τον Εμπορειό και τα Νικιά που λόγω της γραφειοκρατίας η έλλειψη της συγκεκριμένης υποδομής δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα.
Έτσι σήμερα, μετά την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας ξεκίνησε η εγκατάσταση αγωγού 14 χλμ. με τα συνοδά έργα, αντλιοστάσια και τις ενδιάμεσες δεξαμενές.
Ο προϋπολογισμός

του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1,4 εκ. ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το πόρους του προγράμματος « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και νυν προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
Ο δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος υπογραμμίζει πως «μια σειρά έργων υποδομών που αφορούν την ύδρευση και αποχέτευση των οικισμών Μανδρακίου και Πάλων, η επέκταση του λιμανιού, πολλές τσιμεντοστρώσεις και επισκευές δρόμων, επισκευές δημοτικών κτιρίων και κατασκευές νέων, είναι προγραμματισμένα να προχωρήσουν στην υλοποίηση τους. Δίνουμε έμφαση στην βελτίωση των υποδομών και έργων με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο προς όφελος των πολιτών της Νισύρου και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα