Νέος μυστηριώδης μονόλιθος εμφανίστηκε στην Αυστραλία

14:34 11/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Άλλος ένας ασημένιος μονόλιθος έκανε την εμφανισή του, αυτή την φορά στην Αδελαϊδα της Νότιας Αυστραλίας. Ο μονόλιθος ύψους περίπου 3 μέτρων, έχει τρεις πλευρές και χαραγμένους επάνω του αριθμούς, που μοιάζουν με συντεταγμένες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συντεταγμένες αντιστοιχούν στη Σφίγγα της Αιγύπτου, το ακατοίκητο νησί Managaha και τον πύργο Trump στην Νέα Υόρκη.

 Ο μονόλιθος έγινε αντιληπτός την Πέμπτη το βράδυ στην περιοχή  Noarlunga,

κοντά στην γέφυρα διέλευσης τρένων του Seaford. Οι πολιτειακές αρχές δεν γνωρίζουν πώς βρέθηκε εκεί και ερευνούν την προέλευσή του. Παρόμοιοι μονόλιθοι έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στις Η.Π.Α, την Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουκρανία. Όπως εμφανίζονται ξαφνικά, μετά από λίγες μέρες εξαφανίζονται.

Το φαινόμενο έχει εξάψει την φαντασία πολλών που πίστεψαν πως πρόκειται για εξωγήινη παρέμβαση, με παραπομπές στην ταινία «Οδύσσεια του 2000». Ωστόσο  ομάδα καλλιτεχνών, που αυτοαποκαλούνται The most famous artist, ανακοίνωσαν πως αυτοί κρύβονται πίσω από την «μόδα» των μονόλιθων, τους οποίους μάλιστα τώρα πουλάνε έναντι 45 χιλιάδων δολαρίων.

Αυστραλία: Ανταπόκριση Έμμα Παπαεμμανουήλ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα