Νέος χώρος των κοινωνικών δομών του Μαλεβιζίου

20:11 22/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκαινιάστηκε το κτίριο των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Μαλεβιζίου στην περιοχή του Αλμυρού, από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, το δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη με την συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών.
Το κτίριο 2.000 περίπου τ.μ. εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε ως έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Κρήτης 2014-2020 με προϋπολογισμό 3.564.000

ευρώ.

Ο κ. Μαμουλάκης αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και όλους που βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου, ανέφερε ότι το νέο υπερσύγχρονο κτίριο στεγάζει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Μαλεβιζίου, στο οποίο φιλοξενούνται και παιδιά με αναπηρία από τον Δήμο Ηρακλείου, καθώς και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Γαζίου. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος το νέο αυτό κτίριο κατασκευάστηκε σε έκταση που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Μαλεβιζίου από τον Δήμο Ηρακλείου για 30 χρόνια και περιλαμβάνει αίθουσες αναψυχής, χώρους εργοθεραπείας, αίθουσες ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας, χώρους ανάπτυξης κοινωνικών λειτουργών, άνετους χώρους ανάπαυσης, χώρο παρασκευής γευμάτων, τραπεζαρίες, ειδικούς χώρους εξυπηρέτησης των ωφελούμενων, γραφεία, μεγάλο περιβάλλοντα χώρο και χώρο στάθμευσης, καθώς και πλήθος βοηθητικών χώρων, γραφείων και αποθηκών.
Όταν υπάρχει αγαστή συνεργασία ανάμεσα στον εκάστοτε Δήμο και την Περιφέρεια, τα θετικά αποτελέσματα είναι ορατά και προς όφελος των πολιτών, της κοινωνίας ανέφερε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα των κοινωνικών δομών και την λειτουργία-ωφελιμότητα του συγκεκριμένου Κέντρου για την ευρύτερη περιοχή.
Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η νεολαία του Γαζίου θα μπορεί να αθλείται σε παρακείμενο χώρο, καθώς το σχετικό έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται η εγκατάσταση του ανάδοχου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα