Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα Παλαιά Σφαγεία Ρόδου

12:25 14/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την διακοπή του ρεύματος στην άτυπη δομή των προσφύγων στα παλιά Σφαγεία της Ρόδου καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής μας.

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται πληροφορίες από αλληλέγγυους πως στην άτυπη δομή προσφύγων και μεταναστών στα Παλαιά Σφαγεία της Ρόδου, τις τελευταίες μέρες δεν παρέχεται ηλεκτρικό ρεύμα αφήνοντας έτσι 190 ανθρώπους χωρίς καμία παροχή θέρμανσης.

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα δωμάτιο

του χώρου να πάρει φωτιά από μαγκάλι και να καεί ιματισμός που είναι απαραίτητος όπως ρούχα και σκεπάσματα, αλλά ακόμα και να κινδυνέψει η ζωή παιδιών και γυναικών. Θυμίζουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και η κυβέρνηση είχαν ανακοινώσει την μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλες δομές καθώς θεωρούν την διαμονή αυτών των ανθρώπων στον συγκεκριμένο άτυπο χώρο φιλοξενίας ως απάνθρωπο, κάτι στο οποίο συμφωνούμε. Δυστυχώς όμως εκτός του ότι δεν έγινε καμία κίνηση για την εξομάλυνση αυτής της κατάστασης βλέπουμε ότι η διαμονή των προσφύγων γίνεται ακόμα πιο δύσκολη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην παρέμβαση.

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί «για ακόμα μία φορά απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον Δήμο Ρόδου να λάβουν τις ευθύνες τους, να αποκαταστήσουν άμεσα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα Παλαιά Σφαγεία Ρόδου (αλλά και για να μην ξεχνιόμαστε και σε όποιον συμπολίτη μας βιώνει την ίδια κατάσταση αυτές τις δύσκολες ώρες). Να ξεκινήσουν οι μετεγκαταστάσεις σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας και να λειτουργήσει εκ νέου η διαδικασία απόδοσης ασύλου».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα