Νέο πνευστό σκάφος στον στόλο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου

12:01 8/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μια λιτή λόγω Covid-19 τελετή πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του ΠΛΣ 1217 το οποίο από σήμερα ενισχύει τον στόλο και την επιχειρησιακή δυναμική του Κ.Λ.Βόλου.

Το ανωτέρω σκάφος όπως ανέφερε η Κεντρική Λιμενάρχης Βόλου Αντιπλοίαρχος ΛΣ Κωνσταντά Βασιλική αποτελεί ένα νέο πνευστό σκάφος μήκους 6,5 μέτρα τύπου Mostro με δυνατότητα ανάπτυξης ταχύτητας άνω των 35 κόμβων με χαρακτηριστικό τη μεγάλη αυτονομία αλλά και την δυνατότητα νυχτερινής επιχειρησιακής δραστηριότητάς λόγω του εξοπλισμού του με δορυφορικό σύστημα (ραντάρ) .

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι

το σκάφος αγοράστηκε από την τοπική επιχείρηση Nautica center ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, σύμπραξης και αμοιβαίας εκτίμησης με την North Aegean Slops ενώ σημαντική είναι και η προσφορά εξοπλισμού με σύστημα GPS RANDAR PLOTER καθώς και χρήσιμου εξοπλισμού του σκάφους ως ευγενική δωρεά από τη ναυτιλιακή εταιρεία Seaven Management Inc μέλος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων .

Η κ.Κωνσταντά αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εταιρειών που έκαναν τη δωρεά κ.Ορφανιδη Ηλία και του αδερφούς Τσαλαμάνιου Στράτο και Νίκο εξέφρασε τα ευχαριστήριά της και στον κ.Βλάχο Κωνσταντίνο για τη δωρεά του τρέιλερ αλλά και τον πρόεδρο των Λιμενεργατών κ.Κρητικό Θωμά για την δωρεά του ΠΛΣ 1201 το έτος 2013 το οποίο από τότε ενίσχυσε το Κ.Λ.Βόλου ανεβάζοντας σε υψηλά επίπεδα την επιχειρησιακή του δυναμική.

Σε μια περίοδο όπου το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή έχει αναλάβει ρόλο υψίστης εθνικής σημασίας πρωτοβουλίες όπως αυτή αναδεικνύουν το αίσθημα ευθύνης των Ελλήνων που συμβάλουν στην ενίσχυση του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σημαντικός ο ρόλος που αναμένεται να διαδραματίσει το ΠΛΣ 1217 τόσο στην αστυνόμευση του Παγασητικού κόλπου όσο και στην έρευνα διάσωση όποτε αυτό απαιτηθεί ,ενισχύοντας το ρόλο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή τα οποία έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως κορωνίδα στην ασφάλεια του τόπου μας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα