Νέο ντοκιμαντέρ για τη διάσωση των Εβραίων της Ζακύνθου

22:33 8/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώνεται εντός του Ιουνίου ντοκιμαντέρ για την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας στη Ζάκυνθο κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και το μοναδικό γεγονός σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη της διάσωσης όλων των μελών της μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με τη βοήθεια των υπόλοιπων κατοίκων του νησιού. Το ντοκιμαντέρ είναι αμερικανικής παραγωγής και θα έχει διάρκεια 40΄, ενώ περιλαμβάνει και αναπαραστάσεις κάτι που, όπως επεσήμανε ο παραγωγός Στήβεν Πριόβολος, έχει συμβεί λίγες φορές σε ντοκιμαντέρ με ελληνικά θέματα.
Κατά

τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του δήμου, Α. Νικολουδάκης, υποστήριξε ότι «το θέμα καλύπτει πολλούς τομείς και είναι κάτι για το οποίο δυο γενεές αργότερα της Ζακύνθου μπορούν να είναι βαθιά υπερήφανες, διότι δείχνει τον ανθρωπισμό που δεν σταμάτησε ποτέ να υπάρχει αλλά και την αίσθηση καθήκοντος που υπήρχε σε αυτόν τον κόσμο, ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές».


«Πρώτη φορά δεν διαφημίζεται η ομορφιά της φύσης του νησιού αλλά η ομορφιά των ανθρώπων του», επεσήμανε ο τοπικός συντονιστής της παραγωγής, Δημήτρης Σκαλιστήρης, ενώ, ο σκηνοθέτης και περιφερειακός σύμβουλος, Θοδωρής Καμπίτσης -ο οποίος συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ ως ηθοποιός- υποστήριξε ότι, πρόκειται για μια καταπληκτική δουλειά που μιλάει για την ιστορία και τις ψυχές των ανθρώπων αυτού νησιού, των οποίων ο αλτρουϊσμός τιμάει όλη την Έλλαδα.
Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα γίνει στη Ζάκυνθο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και, εν συνεχεία, θα προβληθεί σε φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα